Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Lentewerkfeest en dakprak op het Dakpark

Ieder seizoen organiseert de stichting Dakpark een lentewerkfeest met veel groene klussen in de Buurttuin en op het Dakpark. Dit jaar aan het begin van de Rotterdamse Parkenmaand. Op zaterdag 6 mei, na de Dakprak gaan ze weer met z’n allen aan de slag op het Lentewerkfeest. En je kunt een keer meedoen en kennismaken met de ‘groengroep’ (de vrijwilligers van de stichting Dakpark). 

Aanmelden is niet nodig, gewoon komen en de ‘handen uit de mouwen’!

Dakprak

Vanaf 12.00 uur is er ook een ‘dakprak’. Een lekkere mee-eet dakmaaltijd in de buurttuin. Hiervoor moet je je wel aanmelden via ruben@dakparkrotterdam.nl.

Het Dakpark

Op negen meter hoogte en met een lengte van zo’n 1.200 meter is Dakpark Rotterdam één van de grootste dakparken van Europa. Een groene oase in een stedelijke omgeving. Naast een verstrekkend uitzicht op wijk en havens, biedt het park een natuurrijke ruimte. Er is volop plek voor sport, spel en vertier. Menig buurtbewoner is in de zomer voor verkoeling te vinden bij de watertrap. Er zijn BBQ-plekken en het recreatieveld.

Verspreid over het park kom je diverse tuinen en pergola’s tegen. Ook bevindt zich er een Buurttuin met schapen, kippen, moestuinen, fruithaag en avonturenpad. Stichting Dakpark werkt met een groep vrijwilligers en buurtbewoners aan het groenonderhoud op het park en het beheer van de Buurttuin. Iedereen is welkom daarbij aan te haken en te genieten van wat het park te bieden heeft. Op duurzame wijze verbindt het Dakpark zo wonen, winkelen, onderwijs, cultuur en recreatie.

       

mei 06 2023

Venue

Buurttuin Dakpark

Hudsonstraat 111
Rotterdam, 3025 CE Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Stichting Dakpark
Phone: Onbekend
Email:
Website: Visit Organizer Website