Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Doe mee met Natuurlijk Rotterdam met de Nationale Bijentelling 2024: elke bij telt!

Doe mee met de Nationale Bijentelling 2024: elke bij telt! Het is lente, de eerste bijen vliegen al rond; het tijd is voor de Nationale Bijentelling. Ditmaal geen weekend maar een tiendaagse telling van 15 tot en met 24 april. Je hoeft geen expert te zijn om bij te dragen aan de Bijentelling. Met een dosis enthousiasme kan iedereen de fascinerende wereld van wilde bijen ontdekken. Sluit je aan bij een van de KNNV Natuurlijk Rotterdam tel-evenementen in Rotterdam en maak het verschil voor deze onmisbare bestuivers.

Datum: woensdag 17 april 2024, 13:00-15:00 uur

Locatie: Natuurstad, Brammertstraat 10, 3084 RV Rotterdam

Kosten: deelname is gratis

Gids: Sharida Bhageloe, natuurlijkrotterdam@knnv.nl

 

Meer inzicht in de Bijenpopulatie door telling

Wilde bijen zijn meesterlijke bestuivers, essentieel voor onze ecosystemen en gewasproductie. Ze zijn efficiënter dan honingbijen bij het bestuiven van lokale planten. Verantwoordelijk voor 80% van onze eetbare gewassen en bijna 90% van wilde planten, zijn ze van onschatbare waarde.Meer dan de helft van de bijna 360 wilde bijensoorten in Nederland wordt bedreigd door habitatverlies, urbanisatie, pesticiden en klimaatverandering.

Door deel te nemen aan de Nationale Bijentelling help je bij waardevol onderzoek en draag je bij aan de bescherming van bijen in Rotterdam en een biodiverse wereld.

 

Bij-les om alvast te oefenen!

Zie https://www.nationalebijentelling.nl/bijles/ voor hulpmiddelen om bijen te leren herkennen.

 

De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van Naturalis, IVN Natuureducatie en LandschappenNL. De Nationale Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.

Wat is en doet de Natuurlijk Rotterdam e.o.

Natuurlijk Rotterdam en omgeving is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, beleven en beschermen wij die natuur. Dat gaat via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Rotterdam e.o..Natuurlijk Rotterdam e.o. wil een platform zijn waar natuurliefhebbers elkaar ontmoeten en opkomen voor de belangen van de natuur. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren

april 17 2024

Details

Datum 17 april
Tijd 13:00 - 15:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Kinderboerderij de Molenwei

Brammerstraat 10
Rotterdam - Charlois, Zuid - Holland 3084RV Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 - 428 00 80

Visit Venue Website

Organisator

Natuurlijk Rotterdam
Email:
Website: Visit Organizer Website