Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

IVN wandeling : Eschpolder – het behouden waard

Op 6 april maakt IVN met twee gidsen een rondwandeling van twee uur in de Eschpolder, die bedreigd wordt door de aanleg van een nieuwe oeververbinding. Het gebied is ruig, met een gevarieerde flora en fauna. De Eschpolder ligt in een binnenbocht van de Nieuwe Maas. Het plan van het gemeentebestuur was ooit om de rivier af gaan snijden, maar dit is niet doorgegaan. Dankzij deze niet-uitgevoerde ingreep is een oud poldergebied bewaard gebleven, hoewel in de loop van tijd er stukjes van af gesnoept zijn en oorspronkelijke bebouwing met monumentale buitenverblijven (zoals de Rozenhof) zijn vrijwel verdwenen, evenals de aangelegde tuinen van de Rozenhof.
Jarenlang werd dit stuk onland gebruikt om vervuild havenslib op te storten, totdat de slufterberging op de Maasvlakte voor dat doel gereed kwam. Het gebied bleef onaangeroerd en de natuur, aan haar lot overgelaten, kon haar gang gaan. Zo vind je er een ruige begroeiing rond een plas waar veel vogels hun toevlucht zoeken.

Een verrassend natuurgebied met leuke voorjaarsflora en veel vogels, dat het bekijken heel erg waard is. Het gebied dreigt verstoord te gaan worden door de aanleg van een nieuwe oeververbinding – een brug. Ga mee en overtuig je ervan dat dit gebied niet aangetast moet worden.

Praktische informatie

  • Zaterdag 6 april 10.00-12.00 uur
  • Vertrek om 10.00 uur bij de eindhalte ‘Opstelspoor De Esch’ van RET tramlijn 21 of 24.
  • De wandeling duurt ongeveer 2 uur.
  • Deelname is gratis en inschrijving vooraf is niet nodig.
  • Meer informatie bij Annelies Enkhuizen, 06-41661858.
april 06 2024

Details

Datum 6 april
Tijd 10:00 - 12:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Opstelspoor De Esch’ van RET tramlijn 21 of 24

Rotterdam, Zuid-Holland 3063 JJ Nederland

+ Google Maps

Organisator

IVN Rotterdam
Phone: 010 458 68 97
Email:
Website: Visit Organizer Website