Week van het Landschap 2020

De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers natuur dichtbij huis is. Daarom wordt van 10 t/m 25 oktober de Week van het Landschap gevierd in heel Nederland. Twee weken vol mooie routes en activiteiten voor jong en oud om de natuur in de eigen omgeving te verkennen en te beleven.

Zo zijn er boeiende excursies, wandel-, vaar- en fietstochten in het hele land. Ga mee met de boswachter of ga er zelf op uit met een wandel- of fietsroute en ontdek de natuur. Ga bijvoorbeeld met de kinderen op pad. Bekijk HIER de tips.

In Zuid-Holland op pad?

Het Zuid-Hollands landschap organiseert de volgende activiteiten tijdens de Week van het Landschap.

Herfstwandelingen in het bos

Bontgekleurde bladeren, fraaie paddenstoelen en sierlijke dauwdruppels… Voor een mooie herfstwandeling ga je natuurlijk het bos in! Om je op weg te helpen hebben onze boswachters hun favoriete bosroutes voor je geselecteerd.

Vraag de bosroutes gratis aan

Natuur, landschap en cultureel erfgoed

In elke provincie is een provinciaal Landschap actief met beschermen, beheren en ontwikkelen van natuur, landschap en cultureel erfgoed (molens, kerken, kastelen). In totaal ruim 110.000 hectaren natuur voor mensen, planten en dieren. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten om natuur en landschap te beleven. De provinciale Landschappen worden gesteund door ruim 300.000 huishouders en duizenden vrijwilligers.
Bekijk alle activiteiten in het land