Jaap Tromp is 40 jaar Natuurgids!

Jaap Tromp, 77 jaar oud, en viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum als natuurgids. Nog steeds blijft Tromp gepassioneerd over het delen van de natuur met anderen. Zijn reis begon vroeg, toen hij meeging met ervaren natuurkenners die hem veel leerden over de natuur.  Jaap heeft zich verder ontwikkeld als goede natuurgids door deel te nemen aan excursies georganiseerd door verschillende natuurwerkgroepen, waaronder de vogel-, planten- en insectenwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht “De Alblasserwaard”. Hij heeft zich verdiept in onderwerpen zoals dagvlinders en libellen, waarbij hij zijn kennis deelde met landelijke organisaties zoals De Vlinderstichting.Daarnaast volgde Jaap een opleiding tot natuurgids bij het IVN in Dordrecht. Hij koos ervoor om zijn uitgebreide werkstuk te schrijven over het gebied De Dordtse Avelingen in de gemeente Gorinchem/Hardinxveld-Giessendam, waar hij ook een succesvolle excursie leidde en het diploma Natuurgids behaalde.

Jaap heeft zijn kennis en passie gedeeld door lezingen en cursussen te geven over vlinders, libellen en natuur in verschillende provincies in Nederland en zelfs in het buitenland, zoals in de Eifel (Duitsland) en het Aosta-dal (Noord-Italië).

Momenteel gidst Jaap voor Het Zuid-Hollands Landschap, waaronder excursies op de Zandmotor en in het Vinetaduin in Hoek van Holland. Hij is ook elk jaar gids bij de vogelexcursie in april in het Staelduinse Bos te ‘s-Gravenzande voor de “Vrienden van het Staelduinse Bos”.

Struintochten in de Van Dixhoorndriehoek in 2024

Sinds 2012 organiseert Jaap ook struintochten in de Van Dixhoorndriehoek, te beginnen bij PLSTK café “De Zeetoren” in Hoek van Holland. Deze tochten vinden plaats van maart tot november en zijn te vinden op de website van Het Zuid-Hollands Landschap of natuurlijk op de Groene Agenda 

Voor meer informatie en contact, kunt u mailen naar:

lepidoptera@planet.nl.

 

 Laat u inspireren door Jaap’s passie voor de natuur en ontdek de prachtige landschappen samen met hem!