DEBAT: WAAR STAAT HET KLIMAAT?

Verkiezingsdebat “waar staat het klimaat?” maandagavond 12 maart in debatcentrum Arminius. Hier aanmelden.

Hoe je er ook naar kijkt, de Rotterdamse politiek moet zich verhouden tot de klimaatopgave. Maar hoe, en wat dat dan inhoudt, daarover kan je danig van mening verschillen. Ben je voor of juist tegen sluiting van de kolencentrales? En hoe ga je om met het Akkoord van Parijs? Gek genoeg zijn de verschillen tussen de partijen niet zo scherp zichtbaar in de verkiezingsprogramma’s. In dit verkiezingsdebat is de inzet daarom: helderheid. Wees trouw aan jezelf, maar spreek je uit over je klimaatambities!

Zes uitgesproken partijen hebben we ongevraagd een ghostwriter kado gedaan om ze te helpen met het formuleren van een eigen, duidelijke klimaatparagraaf. Deze paragrafen worden in dit debat aan de politici gepresenteerd. Aan hen (en het publiek) de ruimte om de tekst ter plekke te veranderen en aan te scherpen. Zodat iedereen aan het eind van de avond een helder beeld heeft van de manier waarop het klimaat inzet wordt tijdens én na de verkiezingen en kan zien: daar staat het klimaat!

Gespreksleiding: Mirjam de Winter

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius i.s.m. Redactie Rotterdam en het Rotterdams Klimaat Initiatief. Redactie Rotterdam is een gelegenheidssamenwerking van programmamakers Chris van der Meulen, Arie Lengkeek en Anna Visser.