Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wintermarkt Drrroomland

Een intieme wintermarkt op Drrroomland met taart, soep en gluhwein. De Velt kraam is ook aanwezig met het boekenassortiment en andere informatie. Drrroomland is een bijzondere tuin en een bezoek waard, heb je de tijd combineer het dan met een wandeling door het Lage Bergsche bos dat vlakbij is.

OVER DRRRoomland

Drrroomland is een stichting met een perceel gelegen aan de rand van het Bergse Bos aan de . Ze verhuren nutstuinen voor privé gebruik en het tuinhuis van kleine gezelschappen. Ze zijn in het weekeinde open tussen 10 – 17 uur.

Historie van Drrroomland

De tuin aan de Tsjaikofskilaan 25 te Rotterdam-Hillegersberg bestaat al sinds 1975 en is destijds opgezet als educatieve tuin. Toen heette het complex nog El Dorado. Menig Rotterdammer heeft hier in zijn jeugd als scholier een schooltuintje gehad. In de loop der jaren liep het aantal schooltuintjes vanwege bezuinigingen terug en werden daarvoor in de plaats zogenoemde seniorentuintjes verhuurd, voornamelijk aan buurtbewoners (55+) uit Hillegersberg. De tuin werd beheerd door een medewerker van de dienst ‘Sport & Recreatie’ van de gemeente Rotterdam, Jan Poldervaart. In die periode zijn de algemene delen van de tuin ingericht met o.a. een flinke vijver, overkappingen, plantenborders, kippenren, knotwilgen en hebben twee imkers een bijenstal geplaatst ten behoeve van hun bijenkasten. Jaarlijks werden in het voorjaar door de dienst ‘Sport & Recreatie’ allerlei bloemen- en kruidenplanten aan de tuin ter beschikking gesteld.

december 09 2023

Details

Datum 9 december 2023
Tijd 14:00 - 17:00
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Drrroomland

Tjaikofskilaan 25
Nederland, Zuid-Holland 3055 KP Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

drrroomland
Phone: 0624626885
Email:
Website: Visit Organizer Website