Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Trompenburg Tuinen GROENE KERSTMARKT 2023 Lokaal & duurzaam

Kom (work)shoppen tijdens de kerstmarkt in Trompenburg.

Botanische tuin decor voor 50 lokale standhouders
Drie dagen lang vormen de wintergroene, botanische tuinen van Trompenburg het decor voor een intieme kerstmarkt waar we jong en oud verrassen. Langs de route die je door deze historische buitenplaats
 leidt vind je ruim 50 kramen met producten met een link naar groen zoals helleborus, heide, biologische bloembollen en vers geknipte maretakkenVerwacht ook originele (cadeau)artikelen van lokale ondernemers. Denk aan handgemaakte kaarsen, chocolade, keramiek en houtdraaiwerk.

Winterplein met versgeknipt kerstgroen
Het entreegebied wordt omgetoverd tot een sfeervol en overdekt winterplein waar je kraakvers kerstgroen koopt wat rechtstreeks uit de botanische tuin komt. We maken het circulaire verhaal af met eco-vriendelijk steekschuim. Volg direct een workshop om er een mooie kerstkrans van te maken.

Terrassen en foodcourt
De verschillende terrassen in Trompenburg zijn de gehele winter geopend. Tijdens de kerstmarkt is er een foodcourt te tuin Perenhof mét overdekt terras. Theehuis ‘De Uithoek’ maakt het verhaal compleet met glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep.

Kinderkerstfun
Ook voor kinderen is er genoeg te beleven; zij blijven warm tijdens één van de leuke winterspellen die ze onderweg tegenkomen. Denk aan ski lopen of kerstmutsen vangen.

Verkoop kerstgroen

Vanaf vrijdag 8 December

Het kerstgroen van Trompenburg is bijzonder. Wist je dat deze takken, van o.a. dennen, sparren, coniferen en hulst, rechtstreeks uit onze eigen tuinen komen? Dit snoeisel uit ons groene museum krijgt een tweede leven op jouw kersttafel. Omdat Trompenburg een botanische tuin is met een heel uitgebreide collectie bomen en struiken is ook het kerstgroen heel divers en bijzonder. Bovendien heeft Trompenburg dé nationale collectie hulst van meer dan 100 soorten! Het kan maar zo zijn dat er een takje ‘egeltjeshulst’ in jouw kerstkrans eindigt.  

Prijzen kerstgroen:

Vanaf €0,75 per tak
10 stuks voor €6,-
Bijzondere takken zijn apart geprijsd
Biologisch afbreek steekschuim van Agra Wool €3,- per bok

Kijk HIER voor de workshops tijdens de GROENE KERSTMARKT

Praktische informatie

Wanneer:
Vrijdag 8 December van 12:00 tot 20:00 uur
Zaterdag 9 en zondag 10 December van 10:00 tot 17:00 uur

Entree:
Reguliere entreeprijzen. Altijd gratis toegang met Museumkaart, Rotterdampas en Jaarwandelkaart (geen reservering/tijdslot nodig). Tijdens de markt ook gratis toegang met de Trompenburg Vriendenkaart.

Trompenburg advisereert van tevoren online een toegangskaart (E-ticket) te kopen vanwege verwachte drukte.

december 10 2023

Venue

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Honingerdijk 86
Rotterdam, Zuid - Holland 3062 NX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 - 233 01 66

Visit Venue Website

Organisator

Trompenburg Tuinen & Arboretum
Phone: 010 - 233 01 66
Email:
Website: Visit Organizer Website