Laden Evenementen
Evenementenreeks Evenementenreeks: Avondwandeling door het Waalbos

Avondwandeling door het Waalbos

Stichting Natuurbeheer Waalbos opnieuw een avondwandeling door het Waalbos. Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en werkt samen met Staatsbosbeheer aan de natuurwaarden in het Waalbos zodat het interessant natuurgebied wordt waar iedereen van kan genieten. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken. Zo is er een oeverzwaluwwand, een ooievaarspaal en een torenvalkkast geplaatst en is een hoop grond aangebracht voor de ijsvogel, zodat ie daar zijn nest kan graven. Ook is er een kabouterpad gemaakt voor de kleintjes.

Het weer is nog wat wisselend maar de natuur schiet de grond uit. Er lopen al jonge kievitjes rond. Vrijwel alle zangvogels zijn weer terug in het land en hebben al een territorium bezet en zijn een gezinnetje gestart. De meeste vliegen af en aan met voedsel voor het nageslacht. En met een beetje goed weer kunnen we zeker vleermuizen horen vliegen met de batdetector, een apparaat waarmee de vleermuisgeluiden hoorbaar worden. Vleermuizen zijn heel waardevol in bestrijding van muggen, ze vangen op een avond een kwart tot de helft van hun lichaamsgewicht (5-8 gram) aan insecten. Op een warme avond kan een vleermuis wel dus wel 3000 muggen, motjes en kevers vangen.

De wandeling van dinsdagavond 30 april is de tweede van dit jaar. De andere avondwandelingen zijn op: 4 juni, 16 juli en 3 september.

Praktische informatie

  • Dinsdagavond  30 april, dinsdagavond 4 juni, dinsdagavond 16 juli en dinsdagavond 3 september.
  • De wandeling start om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein bij Ross Lovell, ingang naast Waalweg 3
  • maximaal 20 deelnemers.
  • Deelname is gratis, donatie welkom (zie website of stuur een mail).
  • Rond 21.30 uur ben je weer terug.
  • Wel graag even aanmelden via info@onswaalbos.nl
juli 16 2024

Details

Datum 16 juli
Tijd 19:00 - 21:30
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

parkeerplaats Ross Lovell

waalweg 3
rijsoord , Ridderkerk, Zuid-Holland 2988BB Nederland

+ Google Maps

Organisator

ONSWAALBOS
Email:
Website: Visit Organizer Website