Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ikigai – avondbosbad in Trompenburg

Op 11 juli organiseert Bosbadderen het Ikigai avondbosbad. Dit evenement biedt bezoekers een unieke kans om de Japanse kunst van Ikigai en Shinrin Yoku (bosbaden) te ervaren in de serene omgeving van het arboretum en de tuinen.

Wat is Ikigai?

Ikigai is een Japans concept dat staat voor tevreden zijn met je leven door te doen waar je hart ligt. Het gaat om het vinden van balans, genieten van het moment en verbinding maken met de wereld om je heen. Shinrin Yoku, of bosbaden, helpt je om deze principes te integreren in je dagelijkse leven door tijd door te brengen in de natuur.

Avondbosbad Programma

De avond begint met een geleide meditatie om tot rust te komen en de zintuigen te openen. Vervolgens worden de deelnemers meegenomen op een natuurreis waarbij ze met al hun zintuigen de natuurlijke wereld verkennen. Door te ruiken, voelen en luisteren, ervaren deelnemers een diepe verbondenheid met de natuur en zichzelf.

Wat Kunnen Deelnemers Verwachten?

  • Ontdekken van Geuren en Smaken: Deelnemers leren de subtiele geuren en smaken van de natuur kennen.
  • Geleide Meditatie: ‘Pleasure of Present’ opent de zintuigen en helpt in het moment te zijn.
  • Gezondheidsboost: De effecten van een bosbad kunnen tot wel twee weken nawerken.
  • Deskundige Begeleiding: Gediplomeerde gidsen begeleiden de sessie en zorgen voor een veilige en verrijkende ervaring.
  • Ongeacht het Weer: Regen verbetert zelfs de sensorische ervaring, dus het bosbad gaat door bij alle weersomstandigheden.

Kosten en Aanmelden

De kosten voor deelname zijn €32, exclusief toegang tot Trompenburg. Bezoekers met een Museumkaart of Rotterdampas kunnen gratis het arboretum en de tuinen bezoeken. Parkeren is beschikbaar tegen betaling. Voor LinkedIn-relaties is er een speciale aanbieding: deelname voor slechts €20.

Waarom Meedoen?

Bosbaden biedt een kans om te ontsnappen aan de druk van het dagelijks leven, stress te verminderen en een diepere verbinding met de natuur te ervaren. Het is een ideale activiteit voor iedereen die op zoek is naar rust, bezinning of een manier om de principes van Ikigai in hun leven te integreren.

Aanmelden

Bezoekers worden uitgenodigd naar Trompenburg te komen op 11 juli om te ontdekken hoe bosbaden hun leven kan verrijken!  Voor meer informatie en aanmelden, bezoek bosbadderen.nl.

Meer te Doen bij Trompenburg

Naast het bosbad is er die avond in Trompenburg ook het evenement Musique Botanique, een klassiek concert dat plaatsvindt in een ander deel van de tuin. Voor meer informatie en tickets voor het concert, bezoek trompenburg.nl.

Over de Organisator

De avondbosbaden worden geleid door ervaren bosbadgidsen die zijn opgeleid bij Forest bathing Academy. Hun expertise zorgt ervoor dat deelnemers op een veilige en effectieve manier kunnen genieten van bosbaden. Voor mensen die ervan dromen om zelf bosbadgids te worden start er in september een nieuwe jaaropleiding.

juli 11 2024

Details

Datum 11 juli
Tijd 18:30 - 20:30
Kosten €32
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Honingerdijk 86
Rotterdam, Zuid - Holland 3062 NX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 - 233 01 66

Visit Venue Website

Organisator

Bosbadderen
Phone: 0644377900
Email:
Website: Visit Organizer Website