Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling van Milah van Zuilen: Veldwerk – ecologie en kunst verbonden

In het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is o.a. de tentoonstelling ‘Veldwerk’ te zien van Milah van Zuilen. Kunstenaar Milah van Zuilen werkt met plantenmaterialen die ze verzamelt tijdens ecologisch veldwerk. Als bosecoloog in opleiding is ze gefascineerd door de menselijke drang om de natuur te begrijpen, te ordenen en zich toe te eigenen. Bij het inventariseren van vegetatie in natuurgebieden vindt ze bijvoorbeeld bladeren die ze tot een kunstwerk transformeert. Zo komen ecologie en kunst op een bijzondere manier samen in de tentoonstelling ‘Veldwerk’ in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

In het werk van Milah van Zuilen staat het vierkant centraal – een vorm die de menselijke blik op natuur en landschap kenmerkt. Bij de classificatie van planten worden soorten ook in afzonderlijke hokjes ingedeeld, en ook de cartografie past harde lijnen en vierkante rasters toe om grenzen te trekken en orde te scheppen in het landschap. De tentoonstelling ‘Veldwerk’ verwijst naar die begrenzing en ordening, en onderzoekt de (complexe) onderlinge relaties tussen soorten. In de tentoonstelling komen gedroogde bladeren, boomschors en beeldmateriaal uit studieboeken en veldgidsen samen in nieuwe composities.

Milah van Zuilen (1998) studeerde in 2021 cum laude af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ze volgt de pre-master Forest & Nature Conservation aan Wageningen University & Research en liep stage bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Haar afstudeerwerk werd geselecteerd voor de Best of Graduates tentoonstelling, won de Ron Mandos Young Blood Award en werd opgenomen in de collectie van Museum Voorlinden. Sindsdien exposeert ze haar projecten in binnen- en buitenland.

Milah van Zuilen: Veldwerk is te zien van 5 november 2023 t/m 3 maart 2024.  

Ga HIER naar de website van het Natuurhistorisch Museum voor openingstijden en tickets.

december 14 2023
  ·  
maart 03 2024

Details

Start 14 december 2023
Eind 3 maart
Kosten € 10
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345
Rotterdam,

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Phone: 010 266 04 60
Email:
Website: Visit Organizer Website