Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Roseknoop fietsfestijn!

Roseknoop fietsfestijn!

In Rotterdam wordt regelmatig aan de weg gewerkt, bijvoorbeeld bij de Roseknoop op Zuid. De fiets heeft dan zo z’n voordelen. Je kunt er sneller mee omrijden of even ergens tussendoor steken. Om de fiets aan te moedigen als goed alternatief vervoer, is er in april en mei het Roseknoop Fiets Festijn: een feestje voor iedereen om te laten zien hoe leuk, fijn en makkelijk fietsen is.

Hoe werkt zo’n deelfiets nou eigenlijk? Hoe plak je een band? Is een bakfiets iets voor mij? Ben jij kampioen sloom fietsen? Je komt erachter tijdens het Roseknoop Fiets Festijn. Op 1 april trapt het reizende feestje af op het Afrikaanderplein. Je kunt je hier van 12.00 uur tot 16.00 uur helemaal uitleven op een e-bike of een bakfiets, of je laat je fiets repareren.

E-BIKE UITPROBEREN EN GRATIS POFFERTJES

Ellery Landheer, van de Rotterdamse Fietsalliantie en Zuid-Holland Bereikbaar, organiseert het festijn: ‘Elke zaterdag staan we op een andere plek in Feijenoord en IJsselmonde. Jong en oud, ervaren fietsers én beginners; iedereen is welkom en heeft er iets aan. Zo kun je het deelvervoer, bakfietsen en e-bikes uitproberen. Of je doet mee met een workshop banden plakken. Voor de kleinsten is er een springkussen en er zijn gratis poffertjes, koffie en thee.’

Heb je nog een oude kinderfiets? Lever die dan in bij de Fietsbank, die knapt de fiets op en maakt er een ander kind blij mee. Ellery: ‘Zo geef je een fiets een tweede leven. Je kunt ook je eigen fiets laten checken. Staat je stuur wel recht, doet de rem het nog goed?’ Tot slot gaat de sloomste fietser ervandoor met een RotterdamPas. Reden genoeg om je fiets te pakken en een kijkje te nemen!

Wanneer is het fietsfestijn bij jou in de buurt?

Op 1 april trapt het reizende feestje af op het Afrikaanderplein. Je kunt je hier van 12.00 uur tot 16.00 uur helemaal uitleven op een e-bike of een bakfiets, of je laat je fiets repareren.

Daarna volgen er nog 5 zaterdagen van 12.00 tot 16.00 uur op verschillende plekken in Feijenoord en IJsselmonde. Met gratis poffertjes, thee, koffie, een workshop banden plakken en de wedstrijd ‘sloomste fietser’.

1 april
Wijkgebouw ’t Klooster
Afrikaanderplein 7

15 april
Hillesluis Alliantie Hand in Hand
Beijerlandselaan 167a

22 april
Hefpark, bij de BMX-school,
Rosestraat 20

29 april
Wijkhub Beverwaard
Oudewatering 204

6 mei
Varkenoordseviaduct

13 mei
Plein voor Podium Islemunda
Herenwaard 17 (geen check-up mogelijk)

Meer informatie: www.ways2go.nl

 

Deze partners van de Rotterdamse Fietsalliantie werken mee aan het fietsfestijn: Rebuild Cyclery, Fietsersbond, Dansh, Fietsbank, Baqme, Donkey Republic, Stichting Boost

april 01 2023

Venue

Rotterdam

Rotterdam, Zuid Holland 010

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Rotterdam op die Fiets
Website: Visit Organizer Website