Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Geen Woorden Maar Zaden

Zaterdag 1 april zadenspecial markt op het Noordplein. Zes weken voor ZAAIT,  dé moes- en nutsplanten-vrijmarkt op het Noordplein. Maar om stekjes te kunnen ruilen moet je eerst zaaien, daarom is er op zaterdag  1 april, een zadenspecial onder de bezielende leiding van Mariette van Loofwerk. Kom zaden ruilen, bewonderen, kopen, planten. Zadenpraat is gezellig. Zaden planten is nog veel beter. Want in Rotterdam zeggen we natuurlijk: Geen Woorden Maar Zaden!

Doe je mee?

Vroeger kende iedere streek zijn eigen lokale groenten en plantenrassen. Boeren en kwekers selecteerden en vermeerderden zelf de zaden voor hun gewassen. Daardoor bestond er een enorme diversiteit. Behalve de wilde biodiversiteit, is ook deze agrodiversiteit onrustbarend aan het verschralen. Om dat tij te keren, kun je gewoon zelf aan de slag. Van wat je zaait kun je behalve de vruchten of bloemen ook weer zaden oogsten. Zaden waarvan je de herkomst kent en die de basis zijn voor lokaal geworteld, gezond eten en de bloemen en planten in je (gevel)tuin. Kom 1 april zaden ruilen op het Noordplein.

Tips voor de ZADENRUIL:

Er staan zadenruiltafels klaar met bakken om je zaden in uit te stallen.

Verpak zaden die je wil delen en voorzie ze van naam en zo mogelijk van datum van oogsten (of aankoop). Aantekeningen met meer instructies of aanbevelingen zijn welkom.

Heb je grotere porties van bijvoorbeeld bonen of tuinbonen, dan kun je ze ook in een grote pot doen, zodat anderen er naar behoefte uit kunnen halen. Voorzie de pot van een etiket met toelichting.

Heb je zelf geen zaden om te delen, dan kun je toch zaden komen kiezen. Voor wie dat wil, staat er een donatiepot voor vrijwillige donaties voor de onkosten van de zadenruil.

Op 13 mei is het weer tijd voor ZAAIT!, dé moes- en nutsplanten-vrijmarkt op het Noordplein. Dan stroomt het Noordplein vol met vrolijke hobbyisten en hun zaailingen, stekjes en planten.


Meer info over ZAAIT! op 13 mei: https://m.facebook.com/events/847224506376201

 

april 01 2023

Details

Datum 1 april 2023
Tijd 11:00 - 15:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Noordplein

Noordplein
Rotterdam, Zuid-Holland

+ Google Maps

Organisator

Rotterdamse Oogst