Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Op pad met de stadsherder van Rotterdam tijdens lammetjestijd

In januari en februari worden de lammetjes geboren! Stadsherder Martin Oosthoek geeft daarom unieke rondleidingen vanaf Belevenisboerderij Schieveen naar de grote schapenstal waar ruim 1000 schapen hun lammetje krijgen.

Ins & outs van het schapenherdersvak

Natuurmonumenten verwacht deze periode weer heel veel lammetjes en de kans is groot dat je een bevalling mee kunt maken. Wil jij mee met deze exclusieve rondleiding van stadsherder Martin Oosthoek? Met de huifkar ga je van Belevenisboerderij Schieveen naar de grote schapenstal.

Stadsherder Martin Oosthoek vertelt: “Onze schapen lammeren altijd in januari / februari. Op Belevenisboerderij Schieveen, gerund door mijn vrouw Petra, werken we samen met de boswachters van Natuurmonumenten. Hier staat een deel van de schapen, maar het grootste aantal – zo’n 1000 schapen – vind je hier, in de grote stal aan de A13 naast Zestienhoven.”

Tijdens de excursie vertelt de stadsherder alle ins and outs van het schapenherdersvak en de hectiek rond de lammertijd.

Belevenisboerderij Schieveen

De Rotterdamse schapenboerderij laat je het boerenleven ontdekken! Je kunt hier ravotten in Speelnatuur van OERRR en de vele boerderijdieren aaien. Naast de boerderijwinkel vind je de lunchroom waar je een kopje koffie of thee kunt drinken. De lokale Schieveense kruidkoek is een echte aanrader!

Corona & natuur

Natuurmonumenten volgt bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er kunnen 25 deelnemers per excursie mee, uiteraard onder voorbehoud van maatregelen. Ze verzoeken je in ieder geval een mondkapje mee te nemen en een geldig QR-bewijs.

Tips van de stadsherder tijdens de rondleiding

  • Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
  • Natuurmonumenten rekent voor zowel volwassenen als kinderen dezelfde prijs. Je kunt dus ook voor kinderen tickets bestellen onder de knop volwassenen.
  • Vertrek met huifkar vanaf Belevenisboerderij Schieveen, Oude Bovendijk 220 in Rotterdam.
  • Na 1,5 uur brengt de huifkar je weer terug bij Belevenisboerderij Schieveen.
  • Aan deze excursie kunnen geen zwangere vrouwen deelnemen.
  • Wil je voor een groep van 25 personen een exclusieve groepsexcursie reserveren? Dat kan op de beschikbare data om 14.30 uur. De kosten zijn 175 euro voor niet-leden en 150 euro voor leden. Neem voor meer informatie contact op via info@belevenisboerderij.nl.

Praktische informatie

  • Kosten: Volwassen kinderen: Normaal€ 12,50 Ledenprijs € 8,75
  • klik op de data hieronder voor tickets en meer informatie.

Ochtenden:

Middagen:

 

januari 28 2023

Venue

Belevenisboerderij Schieveen

Oude Bovendijk 220
Rotterdam, Zuid - Holland 3046 NL Nederland

+ Google Maps

Phone:

0612382020

Visit Venue Website

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website: Visit Organizer Website