Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

November en december 2023: Foto-expositie Biodiversiteit in de Hoeksche Waard NBC Klein Profijt

De werkgroep Natuurfotografie viert het 50 jarig jubileum van HWL met een afwisselende foto-expositie. Onze 24e expositie is te zien in Bezoekerscentrum Klein Profijt, Zalmpad 11 in Oud-Beijerland van woensdag 1 november tot en met zaterdag 30 december 2023. In die vijftig jaar is het landschap en de biodiversiteit in de Hoeksche Waard veranderd. Soms ten goede, soms ten kwade. Er zijn nieuwe natuurgebieden bijgekomen, zoals Tiendgorzen, Project Argusvlinder en het Vlietproject. De APL-polder, die bestond uit landbouwgrond is omgetoverd tot het druk bezochte natuurgebied ‘Oeverlanden Hollandsch Diep’. De bever verscheen op veel plaatsen in de Hoeksche Waard en is intussen met onderstaande dieren één van de 17 iconische soorten in de Hoeksche Waard

Met de bestuivende insecten, belangrijk voor de natuur, gaat het helaas niet goed. Veel soorten gaan achteruit of verdwijnen zelfs. Sommige soorten doen het gelukkig wel goed. De Koninginnenpage is aan een opmars bezig in de Hoeksche Waard. Evenals de Grote langlijf, een zweefvlieg, die in aantal is toegenomen. De Argusvlinder daarentegen, de trots van het boerenland, vertoont een sterke achteruitgang. De huismus, ooit de meeste algemene broedvogel van Nederland, staat op de Rode lijst van de Nederlandse broedvogels. Onze oer-Hollandse weidevogel, de Grutto, doet het nog goed op boerenbedrijven met ruimte voor de natuur. Het Oudeland van Strijen en het Groot Koninkrijk zijn gewilde broedgebieden van deze steltloper.

Alle foto’s van de expositie zijn gemaakt door leden van de Werkgroep Natuurfotografie van de Vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL), dat zich al vijftig jaar inzet voor behoud, bescherming, beheer en ontwikkeling van natuur en landschap in de Hoeksche Waard. Meer informatie vindt u op www.hwl.nl.

Veel kijkplezier!

Praktische informatie

  • Natuurbezoekerscentrum “Klein Profijt”
    Zalmpad 11
    3261 MD Oud-Beijerland
Openingstijden

dinsdag t/m vrijdag 10:00 uur tot 17:00 uur
zaterdag & zondag  12:00 uur tot 17:00 uur

alle feestdagen (behalve 1e kerstdag en nieuwjaarsdag) geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur

Foto: Bever © Marijke Haak

Meer info over de werkgroep natuurfotografie van HWL: klik hier 

november 01 2023
  ·  
december 18 2023

Venue

Natuurbezoekerscentrum “Klein Profijt”

Zalmpad 11
Oud-Beijerland, Zuid-Holland 3261 MD Nederland

+ Google Maps

Phone:

0186- 62 18 88

Organisator

Hoeksewaardse Landschap
Email:
Website: Visit Organizer Website