Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Natuurlijk Rotterdam Workshop en Excursie ‘Vogels in de Tuin’

Vogels ontdekken en bekijken is een activiteit die veel plezier kan opleveren. Vogels horen in onze omgeving, door deze workshop kan je hun leefomgeving aangenamer maken. Met de gegevens van de waarnemingen draagt een ieder een steentje bij om landelijke conclusies van de stand van vogels te kunnen trekken. Samen sterk dus. Door deze activiteit dragen de deelnemers bij aan de doelen van de Natuurlijk Rotterdam: natuuronderzoek, natuureducatie en natuurbescherming en weten de weg naar Vogelbescherming en Natuurlijk Rotterdam te vinden. Na afloop ontvangen de deelnemers een verslag van de workshop.

Wat kan je ervaren? Kennis en ervaringen delen en natuurlijk de vogels in onze woonomgeving. Doordat de bomen en struiken nog kaal zijn is een vogel goed te bekijken.

 

Praktische informatie

Maximum aantal deelnemers, voor de zoomlezing 100 en voor de excursie 10 personen.

  • Natuurlijk Rotterdam e.o. organiseert op 26 januari van 20:00 tot 21:30 uur een workshop Vogels in de tuin.
  • Op 28 januari 10:00 – 11:30 uur een excursie in Rotterdam. 
  • Opgeven bij natuurlijkrotterdam@knnv.nl
  • Kosten € 5,- of een vrijwillige bijdrage; leden Natuurlijk Rotterdam € 0,-. Betalen tijdens de excursie.
  • De aanleiding is de nationale tuinvogeltelling op 27, 28 en 29 januari; deze workshop is een voorbereiding om daar in eigen tuin deel te nemen.

Tijdens de zoombijeenkomst op 26 januari worden de volgende vragen beantwoord:

  •  welke vogels kan je in je tuin tegenkomen?
  •  Hoe herken je deze vogels?
  • Wat kan je doen om je tuin vogelvriendelijker in te richten?
  • Hoe kan je de waargenomen vogels melden?

Tijdens de excursie wandelen de deelnemers over een volkstuin in Rotterdam om de vogels te herkennen en ook het gebruik van een verrekijker te oefenen. Uiteraard worden vragen van de deelnemers besproken.

Wat is en doet de Natuurlijk Rotterdam e.o.

Natuurlijk Rotterdam en omgeving is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, beleven en beschermen wij die natuur. Dat gaat via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Rotterdam e.o..

Natuurlijk Rotterdam e.o. wil een platform zijn waar natuurliefhebbers elkaar ontmoeten en opkomen voor de belangen van de natuur.

De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.

januari 26 2023

Organisator

Natuurlijk Rotterdam
Email:
Website: Visit Organizer Website