Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ga mee op tijdreis op Buitenplaats De Tempel in Rotterdam

Rondleiding over buitenplaats De Tempel

Tijdens een wandeling van ruim een uur over de buitenplaats neemt een vrijwillige boswachter je mee terug in de tijd en krijg je na afloop koffie of thee met gebak. Al wandelend kom je door de verschillende tuinstijlen en het parkbos. Sinds 2021 heeft Natuurmonumenten het gebied in beheer; wij herstellen de komende jaren bijvoorbeeld de kronkelende paden in de landschapstuin en zorgen voor het herstel van de rechte zichtlijnen die zo kenmerkend zijn uit de barokperiode.

Wat kan je verwachten op de buitenplaats?

In alle jaargetijden is deze onontdekte parel in Rotterdam Overschie mooi om te ontdekken door zijn diversiteit aan vegetatie en de aanwezige fauna. Zo staat de oudste eik van Rotterdam op deze buitenplaats, heeft ook de ijsvogel – naast een veertigtal andere vogelsoorten – domicilie in het gebied en zelfs de beschermde rosse vleermuis nestelt hier!

16 rijksmonumenten

Wist je echter ook dat er op dit moment al 16 rijksmonumenten in dit openbaar toegankelijke terrein te ontdekken zijn? Allen zijn eigendom van de gemeente Rotterdam. Toegang is helaas niet mogelijk, maar de boswachter zal zeker het hoofdgebouw, het koetshuis en de Chinese theekoepel tonen en verder leidt de wandeling over een aantal oude bruggen, langs de niet onbelangrijke waterwerken en een deel van de beeldencollectie.

Praktische informatie

september 24 2023

Details

Datum 24 september 2023
Tijd 11:00 - 12:30
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten € 15
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

buitenplaats de Tempel

West-Abtspolderseweg
Rotterdam, Zuid-Holland 3046 NJ Nederland

+ Google Maps

Organisator

natuurmonumenten