Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Dean Bowen presenteert poëziebundel ‘Herfst’

Presentatie donderdag 21 september, 19:30 uur in het Park in Rotterdam. De poëziebundel ‘Herfst’ is een seizoensuitgave van Stichting het Park in Rotterdam in samenwerking met het Veerhuis. Deze bundel is samengesteld door Dean Bowen en geïnspireerd op het seizoen Herfst, met nieuw werk van eigen hand en o.a. Benzokarim, Henriette Roland Holst, M. Vasalis, Hendrik Marsman en Safia Elhillo.

De poëziebundel wordt 21 september om 19:30 uur gepresenteerd voor Parkcafé Parqiet. In het herfstseizoen is de gratis bundel voor alle bezoekers bij de ondernemers in het Park verkrijgbaar. Inloop 19:00, aanvang 19:30. De avond duurt ongeveer 75 minuten met na afloop een hele gezellig nazit bij Parkcafé Parqiet.

Meld je hier aan

Dean Bowen
Dean Bowen is dichter, programmamaker en redacteur. Hij startte zijn carrière in de spoken word scene, was stadsdichter van Rotterdam en is bekend om zijn bevlogen
voordrachten. Hij staat op de schouders van grote vertellers die met de poëzie betekenis geven aan de wereld om ons heen. Elk seizoen wordt een gastredacteurdichter uitgenodigd om een selectie te maken voor de seizoensbundel. Eerdere edities werden samengesteld door Poetry International, Derek Otte (Winter), Naaz (Lente) en Burgemeester Aboutaleb (Zomer).
“ De herfst is niet enkel een seizoen. Het is een gemoed”

Presentatie
Op 21 september 19:30 luidt Dean de herfst in, een tijd van kleurrijke transformatie waarin hij de rijke emotionele lagen van dit seizoen onthult. Vergezeld door de groep Rotterdamse dichters die eerder eigen werk presenteerden op de winter- en zomeravonden in het Park wordt de bundel voorgedragen. Want poëzie moet je niet alleen lezen, je moet het ook horen.

Het Park in Rotterdam
Het Park is met 21 hectare het grootste groene rijksmonument van de stad. Het Park en de poëzie, beide plaatsen waar de innerlijke mens wordt verzorgd delen een langetraditie. Stichting  het Park draagt zorg voor het Park met een toegewijd team van hoveniers en maakt vanuit het Parkpaviljoen programma op het snijvlak van kunst, natuur en welzijn.

Het Veerhuis
Het Veerhuis in Schiemond wordt een bruisend schrijvershuis voor alle Rotterdammers die graag willen (leren) schrijven. Het staat nu nog in de steigers en zal medio 2024 haar deuren openen.

september 21 2023

Details

Datum 21 september
Tijd 19:00 - 21:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

De Parqiet in Het Park

Baden Powelllaan 20
Rotterdam, 3016 GJ

+ Google Maps

Organisator

Het Park
Email:
Website: Visit Organizer Website