Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: De Nestbouwers: Schimmels in de Spotlights

De Nestbouwers: Schimmels in de Spotlights

In maart 2023 zijn acht Nestbouwers gestart bij Het Natuurhistorisch. Een innoverende groep jongvolwassenen die zich durft uit te spreken, de museumstaf aanvult en het museumpubliek verrast. In hun allereerste expositie ‘Schimmels in de Spotlights’ stellen zij zichzelf voor en verbeelden zij hun fascinatie voor een onderbelichte groep organismen, de schimmels.

De Broedplaats
De Nestbouwers toveren de oude Haverhorst Vestibule van het museum om tot De Broedplaats. In die nieuwe tentoonstellingsruimte brengen zij mens en natuur samen en komen hun ideeën tot leven. De eerste expositie van De Nestbouwers ‘Schimmels in de Spotlights’ is vanaf zaterdag 8 juli 2023 te zien.

foto Aad Hoogendoorn
foto: Aad Hoogendoorn

Schimmels 
Tijdens een werkbezoek aan de depots van Het Natuurhistorisch raakten De Nestbouwers gefascineerd door een kleine maar fijne collectie schimmels, die grotendeels uit paddenstoelen bestaat.
Gedreven door nieuwsgierigheid zijn ze op zoek gegaan naar de verbinding die deze groep organismen heeft met hun eigen leven. In ‘Schimmels in de Spotlights’ maak je kennis met de acht Nestbouwers en belichten ze de diversiteit, schoonheid en functionele capaciteit van schimmels.

Laat je inspireren door de verhalen, collectiestukken, beelden, schilderingen en illustraties die speciaal voor deze expositie zijn samengebracht. Ontdek schimmels door de ogen van De Nestbouwers en volg de schimmelsporen die zij hebben achtergelaten in De Broedplaats, hun eigen plek in het museum.

De tentoonstelling ’De Nestbouwers: Schimmels in de Spotlights’ is van 8 juli t/m 26 november 2023 te zien in De Broedplaats van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

 

november 19 2023

Details

Datum 19 november 2023
Tijd 11:00 - 17:00
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten € 10
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345
Rotterdam,

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Phone: 010 266 04 60
Email:
Website: Visit Organizer Website