Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Opening Rotterdam Architectuur Maand

Op 1 juni wordt de Rotterdam Architectuur Maand feestelijk geopend. Bezoek als eerste de route door het Museumpark langs bijzondere installaties over het verleden, heden en de toekomst van het park.

Route Museumpark

Herontdek het Museumpark met de speciale route! Deze leid je via informatie bakens door het park, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers.

De interventies vertellen verhalen over het verleden, heden en de toekomst van het park en laten je het gebied op een andere manier ervaren. De wandelroute verbindt culturele instellingen, bijzondere plekken en inspirerende verhalen met elkaar en voert je langs architectuur, natuur en beeldende kunst.

Te zien tijdens de RA Maand:

Routekaart

Haal meer uit je bezoek aan het Museumpark met de routekaart, verkrijgbaar bij de RA Maand Kiosk en het Henket-paviljoen. Zigzag door de groene tuinen, duik in de rijke historie en laat je verrassen door ideeën voor de toekomst. De kaart kost slechts 2,50 euro en is zelfs gratis voor Rotterdampas-houders. Je krijgt er dan ook een gratis speurtocht bij, leuk voor de hele familie en je maakt kans op een mooie prijs.

Het concept en de uitwerking van deze route met interventies is bedacht door OMI – Office for Metropolitan Information en AIR – Architectuur Instituut Rotterdam.

Pergola in het Museumpark

01.06 – 30.06

door Studio Inscape

De gehele maand juni zal er in de Rozentuin de interventie ‘Pergola’ door Studio Inscape te zien zijn. Een tuinhuis, dat tegelijkertijd dient als bezoekerscentrum van de Rotterdam Architectuur Maand.

Je kunt dwars door deze interventie lopen en daar alles ontdekken over de bodem, planten en dieren in het park en ook over het thema van de regeneratieve stadstuin.

Interventie

De Overbrug in het Museumpark

door DaF-architecten

Loop de route door het Museumpark via het Henket-paviljoen over een brug ontworpen door DaF-architecten die een tijdelijke verbinding creëert tussen de Museumtuin en de Rozentuin.

De brug past met zijn vormgeving naadloos in een rijke traditie van bruggen in het Museumpark, tegelijkertijd brengt de brug een stuk verwildering midden in de stad.

 

Voor alle informatie en het complete programma ga je naar de website van de Rotterdamse Architectuur Maand. Dat kan HIER

Praktische informatie

  • Opening: Zaterdag 1 juni van: 10:00 uur tot: 17:00 uur
  • Rotterdam architectuur Maand van 1 uni -30 juni
  • Museumpark: Museumpark 18, 3015 CX, Rotterdam
juni 01 2024

Details

Datum 1 juni
Tijd 10:00 - 17:00
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Museumpark

Westzeedijk 345
Rotterdam, Zuid - Holland 3015 AA Nederland

+ Google Maps

Organisator

Rotterdam Architectuur Maand
Website: Visit Organizer Website