Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Introductiedag: Week van de Biodiversiteit op de Spoortuin

Van 18 tot en met 26 mei 2024 staat alles in het teken van de biodiversiteit tijdens de jaarlijkse Week van de Biodiversiteit. Dit evenement, georganiseerd door KNNV Natuurlijk Rotterdam en de Spoortuin, valt samen met de nationale dag van de biodiversiteit en focust op het ontdekken van diverse levensvormen.

Ontdek de bodembiodiversiteit in jouw omgeving
Biodiversiteit omvat alle verschillende levensvormen op onze planeet. Ben je benieuwd naar de soortenrijkdom in jouw omgeving en wil je meer leren over de natuur? Kijk dan eens naar wat er allemaal onder de grond leeft. Bodemdieren spelen een cruciale rol in het behoud van een gezonde bodem. Tijdens de introductiedag op zondag 12 mei 2024 neem je deel aan een ontdekkingsreis in de Spoortuin om deze bodemdieren van dichtbij te bekijken.

Maak kennis met de bodemdieren van de Spoortuin
Bodemdieren, zoals regenwormen, slakken, spinachtigen en mieren, leven net boven of onder de grond. Ze zijn onderverdeeld in tien hoofdgroepen, elk met verschillende soorten. Tijdens de introductiedag leer je deze dieren herkennen en observeren. Met behulp van een bodemdieren zoekkaart en onder begeleiding van een gids ga je op zoek naar zoveel mogelijk verschillende bodemdieren. Je leert hoe je deze dieren kunt opsporen en hoe je jouw waarnemingen kunt invoeren op Waarneming.nl.

Dit is een unieke kans om misschien wel onontdekte dieren in de bodem te vinden en wie weet doe jij wel een belangrijke ontdekking voor Rotterdam of Nederland! Deze dag belooft een leerzame en spannende ervaring te worden voor zowel jong als oud. Laten we samen de biodiversiteit in de Spoortuin verkennen!

Deelname:
Kosten: Gratis
Materialen om bodemdieren te zoeken en bekijken verkrijgbaar bij de organisatie
Aanmelden: Stuur een e-mail naar natuurlijkrotterdam@knnv.nl

Wat is en doet de Natuurlijk Rotterdam e.o.
Natuurlijk Rotterdam en omgeving is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, beleven en beschermen wij die natuur. Dat gaat via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Rotterdam e.o.. Natuurlijk Rotterdam e.o. wil een platform zijn waar natuurliefhebbers elkaar ontmoeten en opkomen voor de belangen van de natuur.

mei 12 2024

Details

Datum 12 mei
Tijd 11:00 - 13:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Spoortuin

Essenburgsingel 48
Rotterdam, Zuid - Holland 3021 AR Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurlijk Rotterdam
Email:
Website: Visit Organizer Website