Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Schaapscheerfeest op De Kooi

Het warme weer komt ons weer tegemoet en daarom is het de hoogste tijd om de schapen van de kinderboerderij weer uit hun warme jas te helpen tijdens het Schaapscheerdersfeest op De Kooi.

Wil je zien hoe de schapenscheerder de schapen scheert? Kom dan op zondagmiddag 25 mei langs op de kinderboerderij De Kooi. Van 13.00 tot 16.00 kunnen de kinderen (alle leeftijden) ook verschillende activiteiten doen zoals spinnen, wol vilten, knutselen, op het springkussen springen en een aardappelwokkel maken. De prijs voor een strippenkaart om mee te doen aan de activiteiten kost €2 per kind.

Aanmelden niet nodig.

Over de kinderboerderij

Sinds 1970 is De Kooi een plek in Rotterdam – IJsselmonde waar stadsbewoners in aanraking komen met grote en kleine boerderijdieren. Naast koeien, pony’s, geiten, schapen en varkens, zijn er ook kippen, konijnen, cavia’s, eenden en pauwen te vinden. Langs het pad naar de eendenvijver ligt een koe: ze vindt het prima als er op haar gezeten wordt! Zo kun je lekker kijken naar de dieren die grazen in de rustwei. Bij de eendenvijver staat een boek: leuk om met (klein-)kinderen door te bladeren en te vertellen over de dieren op de boerderij.

In de knuffelweide bij de schapen en dwerggeiten staat een paal met borstels. Met zo’n borstel mag je de geitjes borstelen.

Jaarlijks weten tien duizenden mensen de locatie te vinden. Vaste en incidentele bezoekers, schoolklassen voor het volgen van lessen, groepen van peuterspeelzalen en BSO’s (buitenschoolse opvang), ouderen, vrijwilligers en stagiaires van diverse opleidingen, maken gebruik van de Kinderboerderij. Tip! Als het hek naar de Scottstraat openstaat, kun je direct een bezoekje brengen aan de educatieve tuin!

Stichting Vrienden Kinderboerderij De Kooi

De Stichting Vrienden Kinderboerderij De Kooi is een actieve stichting van donateurs van de kinderboerderij. Ook zorgt ze voor de werving van fondsen voor activiteiten op de kinderboerderij. Voor meer informatie kijk op de site van de stichting.

mei 25 2024

Details

Datum 25 mei
Tijd 12:00 - 15:30
Kosten € 2
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Kinderboerderij De Kooi

Maeterlinckweg 85
Rotterdam, Zuid - Holland 3076 GA Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 432 79 21

Visit Venue Website