Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Camping van OERRR op Tiengemeten

Camping van OERRR op Tiengemeten

Wat normaal niet mag, mag dit jaar wel; kamperen op speelnatuur Tiengemeten. Je komt samen met je ouders naar het eiland en zet daar jullie eigen meegebrachte tent neer op 1 van de unieke plekjes midden op speelnatuur. Spelen in het water kan helaas niet, maar gelukkig is er nog genoeg anders leuks te doen op Tiengemeten. Wat dacht je van samen op een tandem of je eigen kinderfiets. Of je huurt een toffe speurtocht in het bezoekerscentrum. Natuurlijk kan je ook lekker wandelen of mee met een excursie over het eiland. Zo kom je meer te weten over de natuur en over de bezoekers van vroeger en nu. Wel tussen zonsopgang en zonsondergang, daarna is het eiland weer van de natuur.

Als je van de pont stapt wandel je rechtstreeks naar speelnatuur, daar staat de eilandwacht op je te wachten. Je kunt eventueel een kruiwagen pakken bij de pont voor je spullen! De eilandwacht weet natuurlijk alles over Tiengemeten! Vraag dus vooral of hij of zij je even wat toffe plekjes laat zien en wie weet willen ze wel een vuurtje stoken bij de overdekte vuurplaats. Kun je lekker marshmallows roosteren… En als het slecht weer is hebben we gelukkig ook een binnenruimte waar je lekker een spelletje kan doen!

Om op zo’n unieke plek te kamperen zijn er uiteraard wel een paar regels. Hieronder somt natuurmonumenten ze alvast even voor jullie op;

  • 1 kampeerplek is voor maximaal 4 personen, hiervan is er in ieder geval 1 volwassene. (je boekt per plek!)
  • Zelf vuur maken of koken op gas of open vuur is verboden, Tiengemeten is namelijk een natuureiland.
  • Er is een buitendouche (met koud water) en toiletten.
  • Er is een koelkast aanwezig die je kunt gebruiken en je kunt daar ook je telefoon opladen.
  • In het water spelen is verboden, de waterkwaliteit is helaas niet in orde
  • Het is stil op het eiland tussen 22 uur en 7 uur
  • Er is geen stroom aanwezig op je kampeerplek

Bij Gasterij de Gezusters (tegenover de camping) kun je heerlijk à la carte ontbijten, lunchen of dineren. Reserveer via deze link alvast een plekje! Ontbijten is al vanaf 9.15 uur, super exclusief dus. Lunch is van de kaart, maar je kan het ook meenemen voor onderweg (meld dit even een dagje van tevoren, dan staat het klaar). En tot slot kun je natuurlijk heerlijk dineren. Dit moet je wel even van tevoren reserveren, normaal gaat de Gasterij namelijk om 17 uur al dicht.

Bij TinyParks op de Westpunt (3,5 km lopen) kun je kiezen uit de volgende opties; ontbijt tussen 8.30-10.00 / lunch à la carte tussen 12.30-16.00 / Familydiner om 18.30. Via deze link kun je meer info vinden en reserveren.

Lijkt het je wat om te komen kamperen? Klik hieronder op direct aanmelden. Er zijn maar een beperkt aantal plekjes, dus wees er snel bij!

Voor vragen kun je mailen naar tiengemeten@natuurmonumenten.nl. Meld als onderwerp camping van OERRR, dan kunnen ze hem zo snel mogelijk beantwoorden.

Een pontticket voor de overtocht boek je apart. Klik hier!

Dit jaar vinden er meerdere wegwerkzaamheden plaats aan de A29 bij de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug. Hierdoor kan de route en de reistijd anders zijn dan normaal. Houd hier rekening mee door vooraf je route te checken via de site van RWS https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a29-renovatie-haringvlietbrug-beweegbare-deel

Praktische gegevens

Gekozen tijd:

  • don. 24 aug. – 15:00 tot vri. 25 aug. – 12:00. Tickets HIER
  • vri. 25 aug. – 15:00 tot zat. 26 aug. – 12:00 Tickets HIER
  • zat. 26 aug. – 15:00 tot zon. 27 aug. – 12:00 Tickets HIER
  • Kosten: Volwassen/ Normaal€ 60,00/ Ledenprijs€ 42,00
augustus 24 2023
  ·  
augustus 25 2023

Details

Start 24 augustus 2023 @ 15:00
Eind 25 augustus 2023 @ 12:00
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten € 60
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Speelnatuur Tiengemeten

Tiengemeten 14A
Zuid-Beijerland, 3284 BE

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurmonumenten