Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Avondwandeling door het Waalbos op 5 september 2023

Dinsdagavond 5 september organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos de laatste avondwandeling van dit jaar door het Waalbos. Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en werkt samen met Staatsbosbeheer aan de natuurwaarden in het Waalbos zodat het interessant natuurgebied wordt waar iedereen van kan genieten. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken. Zo is er een oeverzwaluwwand, een ooievaarspaal en een torenvalkkast geplaatst en is een hoop grond aangebracht voor de ijsvogel, zodat ie daar zijn nest kan graven. Ook is er een kabouterpad gemaakt voor de kleintjes.

De zomervakantie is voorbij en de herfst is in aantocht. De vogeltrek naar het zuiden begint op gang te komen, de paddenstoelen schieten uit de grond en de meeste planten hebben hun zaden al verspreid. Wat kunnen we zien tijdens de avondwandeling. Nog steeds zijn er diverse soorten zangvogels die ook in de winter hier blijven: kneu, cetti’s zanger, winterkoning, roodborst, groenling. Er is nog steeds kans om de veenmol te horen, een soort grote krekel, die vanuit een holletje langs de watergang zijn geluid laat horen. En de vleermuizen vliegen ook nog en we zullen ook een batdetector meenemen om de vleermuisgeluiden hoorbaar te maken. Vleermuizen zijn heel waardevol in bestrijding van muggen, ze vangen op een avond een kwart tot de helft van hun lichaamsgewicht (5-8 gram) aan insecten. Op een warme avond kan een vleermuis wel dus wel 3000 muggen, motjes en kevers vangen. Een groep vleermuizen eet in de zomer dus tientallen kilo’s insecten op.

De wandeling start om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein bij Ross Lovell, ingang naast Waalweg 3. Deelname is gratis, donatie welkom (zie website). Rond 21.30 uur zijn we weer terug. Wel graag even aanmelden via info@onswaalbos.nl

september 05 2023

Details

Datum 5 september
Tijd 19:00 - 21:30
Kosten payl
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

parkeerplaats Ross Lovell

waalweg 3
rijsoord , Ridderkerk, Zuid-Holland 2988BB Nederland

+ Google Maps

Organisator

ONSWAALBOS
Email:
Website: Visit Organizer Website