Foto: Rosanne Dubbeld

Rotterdam aan zee: dit zijn de zes leukste stranden van de stad

Relaxen aan de Kralingse Plas, vrachtschepen spotten vanaf het Quarantainestrand of lekker zonnen in Hoek van Holland. In Rotterdam en omgeving zijn genoeg strandjes waar je de komende warme dagen prima kunt vertoeven. Vers Beton heeft de 6 leukste strandjes op een rij gezet. Hieronder vind je de 6 strandjes met een link naar de site van Rotterdam Tourist Information voor meer informatie. Lees hier het artikel  in Vers Beton van Rosanne Dubbeld: https://t.co/m12nCOAlCO

  • Strand Nesselande ; In het noordoostelijkste puntje van Rotterdam, aan de Zevenhuizerplas, ligt de ruim opgezette nieuwbouwwijk Nesselande. De palmbomen en het brede strand aan de Siciliëboulevard geven het gevoel dat je in een mondaine badplaats in Zuid-Europa bent. Niets is minder waar, je bent in gemeente Rotterdam.
  • De Esch: Natuurgebied De Esch ligt achter de gebouwen van het oude drinkwaterterrein van Rotterdam. Hier loop je over smalle zandpaadjes en tussen gigantische bomen. Je kunt er bramen plukken, in bomen klimmen en wilde bloemen kijken. Wie weet, hoor je een uil roepen in de hoge bomen.

  • de Kralingse Plas: Rondom de Kralingse Plas is het Kralingse Bos gesitueerd. De Kralingse Plas is zeer geschikt voor watersport en sportvisserij.
  • De Heijplaat: De RDM-terreinen en gebouwen vormen samen met het Quarantaineterrein en het tuindorp Heijplaat een havengebied met een hoge cultuurhistorische waarde. Bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij, Rotterdams beroemdste scheepswerf, werden vroeger schepen gebouwd van de Holland-Amerika Lijn.

  • Tweede Maasvlakte: Nieuw strand en duin beschermen Maasvlakte 2 in het westen tegen de Noordzee. Op het Maasvlaktestrand zijn volop mogelijkheden voor recreatie. Geniet van de rust en de ruimte om te zwemmen, te zonnebaden en te wandelen. Dat laatste mag ook met de hond, mits aangelijnd. Bij de noordelijkste strandopgang van het badstrand is een strook van 500 meter gereserveerd voor naaktrecreatie. Op het noordelijker gelegen sportstrand leef je je uit met kite, surfplank of gooi je een hengel uit.

  • Hoek van Holland: Niets zo verkoelend in de zomer als water. En daarvan is er in Rotterdam genoeg! Van de Nieuwe Maas die dwars door de stad stroomt tot de gezellige binnenstadhavens. En verlang je naar een duik in zee? In een wip lig je op het strand van Hoek van Holland. Want dit uitgestrekte strand hoort óók bij Rotterdam.