Museumnacht010: bloedserieus zaterdag 2 maart, 20:00 – 01:00

Tijdens de Museumnacht010 op 2 maart 2019 is Het Natuurhistorisch als vanouds het kloppend hart van natuurminded Rotterdam. Het werk van de wereldberoemde hematoloog, dichter, schrijver en tekenaar Leo Vroman is de levensader van het programma. In de tentoonstelling Warm, Rood, Nat & Lief komen kunst en wetenschap samen en geeft Vroman een nieuwe kijk op het leven.

De bloeddorstigste schepselen die de natuur te bieden heeft, wachten je reikhalzend op. Test je kennis bij de bloedigste quiz aller tijden en drink je lippen rood bij de bloedbank. De Rotterdamse muzikant Bart Hoevenaars zingt Leo Vroman. Het Natuurhistorisch is nu eens een keer bloedserieus!

Bart Hoevenaars zingt Leo Vroman

De Rotterdamse muzikant Bart Hoevenaars zingt Leo Vroman. Luister naar onverschrokken gedichten over voor Bart bekende thema’s als de natuur, menselijk onvermogen, de dood, liefde en het verglijden van de tijd gevangen in uitgekiende, melancholieke popcomposities à la Elliott Smith en Villagers tot aan J.J. Cale, Mark Knopfler en Lou Reed.

Bloedquiz

Is bloed altijd rood? Was Dracula de enige vampier? Wat weet je eigenlijk over het levenssap? Test je kennis bij de bloedigste quiz aller tijden en ga voor de winst.

Koop hier een ticket (passe-partout) voor alle 40 deelnemende musea en culturele instellingen. Geen toegang zonder passe-partout.