IVN Meerdaagse Trektochten

Pak je rugzak, strik je wandelschoenen, vergeet je verrekijker niet en trek zelf gedurende een meerdaagse IVN Trektocht de natuur in. Laat je tijdens de tocht meenemen door het verhaal van het unieke landschap en ervaar het met al jouw zintuigen. Waan je buiten de gebaande paden, hoor de takjes en bladeren knisperen onder je voeten en geniet van de zon op je gezicht. Er zijn geen markeringen in het veld: je laat je leiden door de navigatie van de IVN Route app.

 

IVN Trektochten wat kan je verwachten?

  • Meerdaagse natuurtochten, met dagafstanden van 15 à 18 km
  • Overnachten en verpozen bij onze Gastheren van het Landschap
  • Bijzondere routes, uitgezet door lokale IVN-natuurgidsen
  • Geen markeringen in het veld, navigatie verloopt via de gratis app IVN Routes
  • Natuurweetjes en het authentieke gebiedsverhaal worden ook aangeboden in de gratis app IVN Routes
  • Gastheren van het Landschap langs de route haken op authentieke wijze in op het ‘waarachtige’ gebiedsverhaal
  • Bereikbaar met het OV
  • Geen bagagevervoer, dus rugzak op en gaan!

Onderweg kun je uitrusten en overnachten bij onze Gastheren van het Landschap: recreatieondernemers die de speciale IVN-cursus hebben gevolgd, zodat zij jou alles over hùn natuurgebied kunnen vertellen. Tijdens de route hoor je op verschillende plekken een waarachtig audioverhaal waar de Gastheren ook op inhaken. Een IVN Trektocht is een ervaring die je niet gauw vergeet!

Dus waar wachten we nog op! Trek je stevige stappers aan en trek erop uit!

IVN Trektochten

Over IVN Natuureducatie en Trektochten

IVN Natuureducatie wil mens en natuur dichterbij elkaar brengen. Dit doen zij onder andere samen met onze Gastheren van het Landschap: recreatieondernemers die een speciale IVN-cursus hebben gevolgd om hun gasten vol trots meer over hùn natuurgebied te kunnen vertellen. Samen met onze Gastheren van het Landschap en lokale IVN-vrijwilligers bieden wij in Nederlandse natuurgebieden meerdaagse IVN Trektochten aan, waarmee je je enkele dagen kunt onderdompelen in de natuur!

In deze tijd waarin we veel ‘moeten’ en van onszelf vragen, is er veel behoefte aan rust en ontspanning. Wandelen is bij uitstek de manier om te vertragen, de natuur optimaal te ervaren en je te verwonderen over haar schoonheid en om tot rust te komen. Als tegenbeweging van massatoerisme en standaardwandelingen is het concept IVN Trektochten ontstaan. Tijdens deze meerdaagse wandelroutes word je enkele dagen meegenomen in het authentieke verhaal van het landschap en verovert ze een plekje in je hart.