Hoe de natuur zich aanpast aan de ramp die mens heet

Dinsdagavond 27 maart in debatcentrum Arminius Rotterdam “hoe de natuur zich aanpast aan de ramp die mens heet …’. Lezing van de schrijver van het boek ‘Erfgenamen van de aarde’. Vanaf 20.00 uur. Tickets zijn HIER te bestellen.

De mens brengt de natuur onherstelbare schade toe. Toch? Chris D. Thomas, vermaard ecoloog en milieudeskundige, zet dit idee op losse schroeven en laat zien dat de natuur terug vecht. Onze aanwezigheid vergroot juist de biologische diversiteit in heel wat delen van de wereld en versnelt het ontstaan van nieuwe soorten. Als het leven kan herstellen van de asteroïde-inslag die de dinosaurussen uitroeide, waarom zou het dan niet bestand zijn tegen de effecten van de consumerende en producerende mens?

Chris D. Thomas schreef Erfgenamen van de aarde waarin hij de relatie tussen mens en natuur opnieuw beziet. Thomas is hoogleraar conservation biology aan de University of York. Hij heeft een groot aantal (wetenschappelijke) artikelen en bijdragen aan boeken op zijn naam staan. Thomas is thans een van de meest invloedrijke ecologen, fellow aan de Royal Society en ontving diverse onderscheidingen.‘Soepel geschreven, weldoordacht en opvallend tegengesteld aan wat iedereen denkt.’ Matt Ridley in The Times (Book of the Week).