Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

World Cleanup Day

Op 17 september is het weer World Cleanup Day! World Cleanup Day is in 2008 in Estland ontstaan. Daar verenigden 50.000 mensen zich om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Dit simpele idee is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met miljoenen vrijwilligers. Zwerfafval opruimen is een activiteit geworden die mensen en groepen verbindt. World Cleanup Day wordt georganiseerd door Let’s Do It World (LDIW), een wereldwijd netwerk van meer dan 190 landen.

World Cleanup Day Nederland

In Nederland wordt World Cleanup Day georganiseerd door Plastic Soup Foundation en gesteund door heel veel bedrijven en organisaties. Plastic Soup Foundation is licentiehouder en faciliteert de website, tools voor de campagne om individuen, scholen, verenigingen en organisaties te activeren en enthousiasmeren om opruimacties te organiseren en geld in te zamelen.

Dit jaar lanceren de PSF de #NotInOurBackyard campagne en vragen ze aandacht voor plasticvervuiling wereldwijd. Plastic hoort niet in onze eigen achtertuin, en ook niet in die van iemand anders. IS het OK dat ons plastic afval in landen zoals Indonesië wordt gedumpt?

Maak daarom dit jaar van je opruimactie een sponsoractie. Zo ruim je Nederland op en steun je Plastic Soup Foundation om het dumpen van plastic afval aan te pakken.

Doe ook mee

Volg de links hieronder voor meer informatie:

Plastic Soup Foundation: World Clean up Nederland

World Clean Up Day : World Clean Up Internationaal