Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Winterexcursie in het Waalbos

Zaterdag 30 november organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een winterexcursie in het Waalbos. Er zal een wandeling worden gemaakt van ca 2 uur waarbij we kijken naar alle vogels en planten die we tegen komen. Na de wandeling zullen we warme soep en een winters gerecht eten bij Ross Lovell.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

Vogels

Momenteel zijn in het Waalbos nog diverse zangvogels te zien die overwinteren in Nederland, zoals putters, heggenmus en groenlingen. Ook zijn er verschillende ganzensoorten te zien in het Waalbos en met een beetje geluk ook roofvogels zoals buizerd maar ook bruine kiekendief. Deze jagen op muizen. Ook zijn er nog verschillende eenden soorten te zien als slobeend, kuifeend, wintertaling en dodaars.

Praktisch

De excursie start om 10.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Kosten €15,-. U kunt zich aanmelden via info@onswaalbos.nl

november 27 2021

Details

Datum 27 november 2021
Tijd 10:00 - 13:00
Kosten €15
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

parkeerplaats Ross Lovell

waalweg 3
rijsoord , Ridderkerk, Zuid-Holland 2988BB Nederland

+ Google Maps

Organisator

ONSWAALBOS
Email:
Website: Visit Organizer Website