Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Week van Ons water

Van 1 t/m 16 mei is de voorjaarseditie van de Week van Ons Water 2021. Ook deze editie is helaas nog iets anders dan de voorgaande jaren. Grote evenementen en activiteiten waar veel mensen samen komen laten nog even op zich wachten, maar niet getreurd. Er is van alles in je eigen buurt – en zelfs in je eigen tuin – te beleven!

Zo lopen er op dit moment allerlei acties rondom het vergroenen van je tuin en zijn er leuke fiets- en wandelroutes te ontdekken. Ook wordt er van alles georganiseerd rondom het thema Biodiversiteit en kun je met de hashtag #NatuurlijkDichtbij jouw acties en foto’s met ons delen! Ben je nieuwsgierig naar de voorgaande edities van de Week van Ons Water? Neem hier dan eens een kijkje.

De activiteiten van de Week van ons Water

  • Fietsroutes langs het Zeeuwse Waterverleden. De routes leiden je langs verschillende oudheden en zijn zowel online te downloaden als op te vragen op papier. De fietsroutes worden beschikbaar gesteld door waterschap Scheldestromen en zijn hier te bekijken
  • NK tegelwippen. Een van de acties waar je tijdens de Week van Ons Water aan kunt deelnemen is het NK Tegelwippen. Deze landelijke wedstrijd loopt van 30 maart t/m 30 september en biedt gemeentes de kans om de strijd met elkaar aan te gaan en zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen.
  • Groene en watervriendelijke tuinen. Ons Water heeft alle tips en leuke activiteiten op een handige plek voor je verzameld: op ons digitale platform NLvergroent! Neem snel een kijkje en ontdek wat jij allemaal kunt doen.
  • Groene Daken actie. Woon jij in gemeente Hendrik-Ido-Ambacht? Dan kun je je hier inschrijven voor een dakinspectie van Groendakcoach. En er is meer goed nieuws: het hoogtepunt van de groene daken actie is namelijk de verloting van 10 m2 gratis groen dak!
  • Waterroutes via de Fietsersbond routeplanner
  • De grote Online Waterquiz. Doe mee met deze spetterende online waterquiz en test je kennis over water en waterbeheer! De quiz vindt plaats op woensdag 12 mei om 16:00 en deelname is gratis. Meedoen is heel eenvoudig en er zijn bovendien mooie prijzen te winnen. Op deze pagina zal in aanloop naar de quiz de link om deel te nemen worden geplaatst.

Ga hier naar de site om wandelingen, digitale rondleidingen, wedstrijden, en nog veel meer leuks te vinden tijdens de Week van ons Water: https://www.onswater.nl/onderwerpen/week-van-ons-water

mei 01 2021
  ·  
mei 16 2021

Organisator

Ons Water
Email:
Website: Visit Organizer Website