Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

wandeling met gids ‘Momijigari’ een Esdoornjacht

Tijdens deze herfst is er in Trompenburg extra aandacht voor de collectie Japanse esdoorns. Deze staan symbool voor de naderende herfst. Op zondag 14 November nemen de rondleiders je graag mee langs deze bijzondere bomen. De rondleiding duurt ongeveer een uur en start bij het entreegebouw.

Momijigari

In Japan is momijigari, vrij vertaald ‘esdoornjacht’, het uitstapje naar de bergbossen tijdens de herfst. Volgens deze oude Japanse traditie nemen de gidsen je mee op een wandeling langs allerlei esdoorns om hun schitterende herfstverkleuring te bewonderen.

Japanse esdoorns hebben een sierlijke groeiwijze en zaden met ‘vleugeltjes’. De bladeren zijn gelobd, soms diep ingesneden, en verkleuren naar goudgeel, oranje, karmijnrood of scharlakenrood in het najaar.

Trompenburg beheert vele verrassende esdoornselecties met een afwijkende kleur of verschijningsvorm. Acer palmatum ‘Shishigashira’ is een oude cultuurvorm van de Japanse esdoorn. De poëtische Japanse naam verwijst naar de manen van een leeuw, want zijn blaadjes zijn gekruld en kleuren opvallend oranjebruin in de herfst. ‘Shishigashira’ is een onweerstaanbaar kroonjuweel van Trompenburg!

Meld je aan

Ga je mee ‘op jacht’ naar rode esdoornbladeren?  Klik op de link hieronder om je aan te melden:

november 14 2021

Details

Datum 14 november 2021
Tijd 11:30 - 12:30
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten €4,50
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Honingerdijk 86
Rotterdam, Zuid - Holland 3062 NX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 - 233 01 66

Visit Venue Website

Organisator

Trompenburg Tuinen & Arboretum
Phone: 010 - 233 01 66
Email:
Website: Visit Organizer Website