Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Training natuurbegeleiders Klimaatbuffer IJsselmonde

U kunt zich nu al opgeven voor de cursus Natuurbegeleiders t.b.v. lessen Klimaatbuffer voor basisschoolleerlingen. Organisator is Natuurvereniging Eiland IJsselmonde. De cursus beslaat 4 vrijdagmiddagen in september van 13.00 uur tot ca.16.00 uur. De twee theorielessen op 2 en 23 september worden gegeven bij Kinderboerderij de Molenwei, Brammerstraat in Rotterdam-Charlois. Op vrijdagmiddag 9 september gaan we na een korte theoretische inleiding met de leskarren aan de slag In Rhoon aan Poelweg 1.

Op vrijdagmiddag 30 september gaan we aan de slag met een kanotocht vanaf de Kleine Duiker in Barendrecht.

De cursus wordt gegeven door Paul Grootenboer van ARK Natuurontwikkeling. Doel van de cursus is om mensen op te leiden om activiteiten voor de jeugd in Rhoon en Barendrecht te begeleiden.

Basisschoolleerlingen uit de bovenbouw gaan hier in kleine groepjes, onder begeleiding van ouders, naar buiten en voeren verschillende opdrachtjes uit, waarbij natuurbeleving voorop staat. Deze tochten worden begeleid door natuurbegeleiders.
Er is een leskar waarin alle materialen en opdrachten zijn verzameld waarmee de groepen op pad gaan. Voordat de klas het gebied bezoekt krijgen ze in de klas een gastles waarin het belang van natuur en klimaatbuffers in samenhang met klimaatverandering wordt uitgelegd. Informatie over de klimaatbuffer IJsselmonde is te vinden via: www.ark.eu/ijsselmonde of bij Paul.grootenboer@ark.eu, 0620447078 en Ineke.vandort@ark.eu.

Kosten: gratis voor leden van NVIJ en IVN. Niet leden betalen €12,50, incl. één jaar lidmaatschap. Aanmelding: Christa Groshart: 0180-428262 secretariaat@natuurvereniging-ijsselmonde.nl.

september 07 2022

Details

Datum 7 september
Tijd 01:00