Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Stichting Natuurbeheer Waalbos doet mee aan NL Doet! Help je mee?

torenvalk

Op zaterdag 12 maart doet Stichting Natuurbeheer Waalbos mee aan de Landelijke NL Doet actie. Deze zaterdag gaan ze een paal plaatsen met een torenvalkkast, de ijsvogelwand herstellen, de wilgenhut herstellen en het kabouterpad onderhouden en deels ophogen. Leuke werkzaamheden waar de Stichting nog de nodige helpende handen voor kunnen gebruiken.

Torenvalken

In het Waalbos zitten een aantal paartjes torenvalken. Deze soort doet het in Nederland niet zo goed. Torenvalken leven hoofdzakelijk van muizen. De torenvalk bouwt zelf geen nest maar maakt gebruik van een oud kraaiennest of een nestkast. Bij boomgaarden worden vaak torenvalkenkasten geplaatst om vogels af te schrikken zodat ze niet van het fruit gaan pikken. Typisch voor een torenvalk is het bidden waarbij de vogel stil in de lucht hangt voordat hij naar beneden duikt om een prooi te pakken die op de grond zit. De torenvalk broedt in half open gebied en het Waalbos is daar uitermate geschikt voor. Met het verdwijnen van de boomgaard langs de Rijksstraatweg waar nu huizen gebouwd worden is er een nestgelegenheid voor de torenvalk verdwenen. Daarom plaatst de stichting nu bij de aangelegde boomgaard in het Waalbos een nieuwe torenvalkast op een paal.

Praktische informatie

  • Mensen die graag buiten in de natuur willen werken en graag willen helpen, kunnen zich aanmelden via info@onswaalbos.nl
  • of via de website van NL Doet.
  • Gereedschap en handschoenen verzorgt de Stichting.
  • Oude kleding is wel handig.
  • Parkeren op parkeerplaats bij het Waalbos aan de Waalweg, achter parkeerterrein Ross Lovell, Vandaar te voet naar de ijsvogel; verzamelen om 9.00 uur in bezoekerscentrum de IJsvogel.
  • Verzamelen tussen 8.45 en 9.00 uur in bezoekerscentrum de IJsvogel.
  • Werken tot ca 13.00 uur met tussendoor een pauze voor koffie, thee en limonade.
  • Gezamelijk afsluitend met een broodje en een kop soep.
  • Adres: Waalweg 9 a 2988 CH Ridderkerk

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW)

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en helpt Staatsbosbeheer met het beheer van het Waalbos. Door middel van excursies en educatie wil de stichting het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken. Ga HIER naar de site van ONSWAALBOS

 

 

 

maart 12 2022

Details

Datum 12 maart
Tijd 09:00 - 13:30
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

parkeerplaats Ross Lovell

waalweg 3
rijsoord , Ridderkerk, Zuid-Holland 2988BB Nederland

+ Google Maps

Organisator

ONSWAALBOS
Email:
Website: Visit Organizer Website