Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Rotterdamse Dakendagen 2022

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen kun je het dak op! Ruim 35 daken (inclusief de Rotterdam Rooftop Walk) in Rotterdam zijn tijdens het festivalweekend te bezoeken. Voor de verschillende programma-onderdelen koop je apart tickets. Op je ticket staat de (start)locatie vermeld en het tijdstip waarop je wordt verwacht. Voor gratis programma hoef je geen tickets te kopen en je ook niet aan te melden.

Het programma is ingedeeld in Dakenroutes, Tours en Specials.
De Dakenroutes zijn wandelingen of fietstochten door de stad, langs drie daken die wij voor jou hebben geselecteerd. Eenmaal op het dak ontdek je, naast het uitzicht, verrassend festivalprogramma en interventies.
Bij een Tour wordt je op de daken rondgeleid door een gids, die je alles vertelt over het gebouw, het dak en de omgeving.
Specials zijn bijzondere evenementen op daken zoals theater of concerten. Maar ook hele andere dingen. Eigenlijk alles wat geen Route of Tour is.
De International Rooftop Knowledge Day is een Engelstalige kennisdag over het dak als ruimtelijke opgave.

Luchtpark Hofbogen is ons festivalhart, waar je gedurende het weekend gratis terechtkunt voor festivalsfeer, eten, drinken en een mooi uitzicht. Het volledige programma van het Rotterdamse Dakendagen festivalweekend! Je kunt nu tickets kopen voor 3 t/m 5 juni! Het programma bestaat uit Dakenroutes, Tours en Specials. Bekijk hieronder alles per categorie.

Dakenroutes

Dit jaar hebben de Dakendagen een reeks gevarieerde Dakenroutes voor je samengesteld, die je op eigen houtje kunt ondernemen. Ze zijn verspreid over de hele stad. Op ieder dak kom je verrassend festivalprogramma tegen. Kunst, performances, geschiedenis over de plek of nieuwe en verrassende manieren om daken te gebruiken. Iedere route biedt weer een ander perspectief op Rotterdam. Bekijk hieronder alle Dakenroutes.

Ga HIER naar het aanbod van de Dakenroutes

Tours

Onder begeleiding van een gids bezoek je een of meerdere daken met een bijzonder verhaal verspreid over Rotterdam. Er zijn wandeltours en fietstours. Bij de fietstours neem je een eigen fiets mee, behalve bij de tour ‘Experimenteren met VanMoof’, daarbij krijg je een e-bike van hen te leen. Je bezoekt de daken in een bepaalde volgorde. Bij aanschaf van je ticket kies je op welke dag en hoe laat je op pad wil gaan. Let goed op de startlocatie en de restricties.

Ga HIER naar het aanbod van tours.

Specials

Naast de bekende tours en dakwandelingen organiseren we dit jaar ook weer een aantal Specials. Van solotheatervoorstellingen op een toren tot muziek en salsa op ons centrale festivaldak. Er is voor ieder wat wils! Bekijk hieronder alle specials.

Ga HIER naar het aanbod van specials

juni 03 2022
  ·  
juni 05 2022

Organisator

Rotterdamse dakendagen
Email:
Website: Visit Organizer Website