Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Open dag Vogelklas Karel Schot

Op zondag 19 mei is de jaarlijkse open dag van stichting Vogelklas Karel Schot. Het opvangcentrum voor wilde vogels opent dan voor één keer haar deuren voor het publiek en er valt weer veel te zien en te beleven. De open dag duurt van 12.00 tot 16.00 uur en vindt plaats aan het Afrikaanderplein 36 in Rotterdam.

Tijdens de open dag zijn er rondleidingen over het terrein van de Vogelklas. Ook zijn er kraampjes en (gast)sprekers met niet alleen volop aandacht voor vogels – jong en oud, groot en klein – maar ook voor egels, vleermuizen, bijen en meer natuur in en om de stad. Verschillende sprekers doen hun verhaal. Voor de kleintjes is er een knutselworkshop. Bezoekers zijn welkom voor een praatje en een drankje. Je kunt ook zelf het terrein en de vogels ontdekken en meteen een kijkje nemen bij de aangrenzende Botanische tuin.

Vogelklas Karel Schot is een opvangcentrum voor hulpbehoevende wilde vogels en andere dieren. Zieke, gewonde of op een andere manier in de problemen geraakte vogels kunnen bij de Vogelklas terecht. Ze worden verzorgd tot ze in staat zijn om voor zichzelf te zorgen en worden dan weer vrijgelaten. Alle in het wild levende vogelsoorten, vleermuizen, egels, marters en andere kleine zoogdieren kunnen bij de Vogelklas terecht. Voor andere soorten weten de medewerkers van de Vogelklas de weg naar het juiste opvangcentrum.

De open dag van de Vogelklas is volledig gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina van de Vogelklas www.facebook.com/vogelklas of op de website: www.vogelklas.nl/open-dag.

mei 19 2019

Details

Datum 19 mei 2019
Tijd 13:00 - 17:00
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Vogelklas Karel Schot

Afrikaanderplein 36
Rotterdam, Zuid-Holland 3072 TS Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 485 78 47

Visit Venue Website

Organisator

Vogelklas Karel Schot
Phone: 010 485 78 47
Email:
Website: Visit Organizer Website