Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Natuurhistorisch Museum Rotterdam: Het beest in ons

In ‘Het beest in ons’ vertellen 25 dieren uit de collectie van het Natuur­historisch Museum Rotterdam een actueel verhaal. Een verhaal over hoe zij omgaan met uitdagingen uit het mensenrijk, zoals migratie, mindfulness, vrije seks of de woningcrisis. Bekende Nederlandse schrijvers bedenken deze ik-verhalen en Rotterdammers van divers pluimage spreken ze in. Bekijk en beluister vanaf 4 juni het resultaat in de tentoonstelling ‘Het beest in ons’ in Het Natuurhistorisch en in het gelijknamige boek.

Het Natuurhistorisch trok de stad in met een mobiele opnamestudio, waarin stadsbewoners een monoloog naar keuze konden inspreken. Het resultaat, een tentoonstelling en een boek, is vanaf 4 juni 2022 te zien, te beluisteren en te lezen. De tentoonstelling ‘Het beest in ons – dieren geven hun kijk op de wereld van nu’  duurt t/m 6 november 2022.

Makers en sponsors
‘Het beest in ons’ wordt gerealiseerd door het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en initiatiefnemer Johan Idema, en is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, VriendenLoterij Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Letterenfonds, VSBfonds, Elise Mathilde Fonds, de Gemeente Rotterdam, de G.Ph. Verhagen-Stichting, Erasmusstichting, Van der Mandele Stichting, Stichting Orlanda Goban, Stichting Verzameling Van Wijngaarden-Boot, de Van Leeuwen Van Lignac Stichting en de Vrienden van Het Natuurhistorisch. Studio Spass is vormgever van de tentoonstelling en het boek is uitgegeven door Trichis.

Meer informatie is hier te vinden.

Het Boek ‘Het beest in ons’

‘Het beest in ons’ is ook als boek verkrijgbaar: een bundeling van 25 dierenverhalen met prachtige fotografie. In het boek lees je alle ik-verhalen die schrijvers uit Rotterdam en de rest van Nederland speciaal voor ‘Het beest in ons’ schreven, met foto’s van de dieren uit de collectie van Het Natuurhistorisch. Het boek, uitgegeven door Trichis, is te koop in het museum, de boekhandel en online.

Bestel HIER het boek.

NS-Sprinter voor de Essalam Moskee Rotterdam (ANP/Hans van Rhoon), met opgezette Turkse tortel, NMR 9989-914. (Matthijs Immink)

Praktische informatie

Tickets

  • € 8,- volwassenen
  • € 4,- kinderen 5 t/m 15 jaar, 65+ , studenten, CJP, groepen > 10 personen
  • gratis kinderen t/m 4 jaar, Vrienden, Museumkaart, Rotterdampas, Dordtpas, ICOM, begeleider rolstoelgebruiker
  • gratis op woensdagen voor kinderen t/m 15 jaar; geldt niet voor groepen (schoolklassen, BSO, etc.)
  • koop online tickets

Adres

Westzeedijk 345 (Museumpark) /3015 AA Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur
in de zomervakantie ook op maandag

bekijk afwijkende openingstijden

 

juni 04 2022
  ·  
november 06 2022

Details

Start 4 juni 2022 @ 11:00
Eind 6 november 2022 @ 17:00
Kosten €8
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345
Rotterdam,

Visit Venue Website

Organisator

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Phone: 010 266 04 60
Email:
Website: Visit Organizer Website