Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Lessenreeks Botanisch illustreren voor volwassenen

‘Laat je uitdagen om de flora op zijn fijnst vast te leggen, gewoonweg door aandachtig te kijken!’ Op donderdagavond 4 maart start onder voorbehoud een tweede lessenreeks Botanisch illustreren voor volwassenen in de MFA Waterpoort, Middeldijkerplein 9, Barendrecht.

(Bloeiende) planten tekenen

Terwijl de illustraties van botanisch illustratoren aan zeer hoge eisen moeten voldoen, is deze cursus bedoeld voor de beginnende tekenaar. Doe materiaalkennis op, leer de stappen van het voorschetsen, kleuren mengen en leer diverse aquareltechnieken. In het atelier werk je met  (bloeiende-) planten, noten en zaden. Ervaring voor de lessen is geen vereiste.

Docent Marguerite de Geus

Docent Marguerite de Geus heeft naast haar Fine arts ook een docent Beeldende Kunst en Vormgeving degree. Zij geeft lessen tekenen en schilderen op de MBO Theaterschool aan de afdeling Vormgeving en geeft workshops en rondleidingen bij TENT (Tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst in Rotterdam. Marguerite heeft haar atelier in het centrum van Rotterdam waar ze olieverfschilderijen en collages maakt.

Bij het lesgeven is het voor haar belangrijk om de student of cursist te begeleiden in zijn of haar persoonlijke creatieve proces. Dit doet zij door het aanreiken van inspiratie, technieken en handvaten. Experimenteren, plezier hebben in het maakproces en goed leren kijken zijn essentieel voor haar lessen.

Praktische informatie

  • Startdatum cursus: Donderdag 4 maart
  • Tijdstip 19:30 – 22:00
  • Locatie: Waterpoort MFA, Barendrecht
  • Aantal lessen: 12
  • Docent: Marguerite de Geus
  • margueritedegeus.nl

Instagram

maart 04 2021

Details

Datum 4 maart 2021
Tijd 19:30 - 22:00
Kosten €224
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Waterpoort MFA

Middeldijkerplein 9
barendrecht, Zuid Holland 2993 SB Nederland

+ Google Maps

Organisator

kunstcreatief
Email:
Website: Visit Organizer Website