Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

JNM Nieuwe Natuur Symposium

27 november wordt het Nieuwe Natuur Symposium in Delft georganiseerd. Tijdens het symposium blikt de Jongeren in de Natuur (JNM) terug op de vele activiteiten en kampen in de ‘nieuwe’ natuur van Nederland. Sprekers uit de groene wereld delen hun kennis over onderwerpen als Stadsnatuur, Working with Nature en Nieuwe Wildernis. Zo zal David Kleijn een praatje geven over het hommellandschap in Zuid-Limburg, waar de boshommel is aangetroffen.

Symposium Nieuwe Natuur

Tijdens het Symposium ‘Nieuwe Natuur’ zullen verschillende sprekers praten over het maken, onderzoeken en onderhouden van nieuwe natuur. Ze nemen ons virtueel mee naar Nationaal Park Nieuw Land, waar we de geboorte van nieuwe natuur recent nog heeft plaatsgevonden. Daarnaast gaan we in vogelvlucht horen hoe biodivers groene daken kunnen zijn en zien we wat er hier zoal rondkruipt. En wist je dat er per jaar zo’n 8 nieuwe planten worden ontdekt in Nederland? Dat is voornamelijk te danken aan de grote plantendiversiteit in de stad. Op dit symposium leer je alles over RewildingStadsnatuur en working with nature: de toekomst van de Natuur in Nederland!

Programma

Er is een fantastische groep sprekers uitgenodigd, die afkomstig zijn van diverse bedrijven en instanties. Denk hierbij aan terreinbeherende organisaties, adviesbureaus en andere groene organisaties.

  • Arjan Postma
  • Marieke Schatteleijn (Staatsbosbeheer)
  • Harrie van der Hagen (Natuurmonumenten en Dunea).
  • Bureau Stadsnatuur
  • Theo Zeegers (EIS Kenniscentrum Insecten)
  • Jeroen Helmer (ARK Natuurontwikkeling)
  • en nog veel meer!

Halverwege de sprekersrondes is er tijd voor een hapje en een drankje. Dit is inbegrepen in de entreeprijs voor het symposium, dus laat je broodtrommel maar thuis! Terwijl er genoten wordt van de versnaperingen staan er veel kraampjes paraat waar informatie kan worden opgedaan over groene organisaties maar waar ook het een en ander kan worden gekocht.

Een uitgebreid programma en meer informatie over het project zijn hier te vinden:

Klik hier voor het Programma en meer informatie over het symposium en project ‘nieuwe natuur’.

Prijs:

Met een ticket heb je toegang tot het symposium en krijg je gratis een (vegetarische) lunch. Daarnaast is er koffie, thee en een drankje te verkrijgen.

– De ticketprijs is 12,50 voor volwassenen en

– Voor Jongeren (tot 25 jaar) 6,-*

*Ben je nog geen lid van de JNM? Dan betaal je 9,50,- en wordt je automatisch introductielid van de JNM(normaal kost dit 10,- ).

Iedereen onder de 11 jaar kan gratis mee.

Vergeet niet om geld mee te nemen als je boeken of andere spullen wil kopen op de markt, in de pauzes.

Locatie

Het symposium zal worden gehouden te Delft, in het schoolgebouw van Hogeschool Inholland (Rotterdamseweg 141, Delft). Deze locatie is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer, maar er is ook ruimte om auto’s te parkeren.

Naar het symposium gaan? (Nieuwe) Natuurlijk! Tot dan!

Organisatie

Het evenement is onderdeel van het project Nieuwe Natuur, van de jeugdvereniging JNM – Jongeren in de Natuur. Het hele project (en ook dit symposium) wordt geheel vrijwillig door jongeren georganiseerd, in samenwerking met verschillende partnerorganisaties. Financiele steun voor het project is afkomstig van het Prins Bernard Cultuurfonds.

november 27 2021

Details

Datum 27 november 2021
Tijd 10:15 - 17:00
Kosten €6
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Hogeschool INHolland Delft

Rotterdamseweg 141
Delft, Zuid-Holland 2628 AL Nederland

+ Google Maps

Organisator

JNM
Website: Visit Organizer Website