Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Interview met LOUISE FRESCO over haar boek DE PLANTENJAGER UIT LENINGRAD

Op 6 december organiseert Guiding Voices in samenwerking met het Rotterdamsch Leeskabinet een speciale editie rondom schrijver en wetenschapper Louise Fresco. Ze gaat in debatpodium Arminius met interviewer Ernest van der Kwast in gesprek over haar nieuwe roman De plantenjager uit Leningrad.

Louise Fresco is schrijver, wetenschapper en columnist voor NRC Handelsblad. Ze is een unieke en geëngageerde stem in het academisch én het maatschappelijk debat over duurzame voedselvoorziening. Gepromoveerd als bio-ingenieur deed ze onderzoek op tropische plantenteelt in Afrika en reisde vervolgens de wereld rond voor de Food and Argriculture Organization van de Verenigde Naties. In 2012 publiceerde ze het magistrale boek Hamburgers uit het paradijs, over het beheer van de aarde in een tijd van ongekende groei en mondialisering. Ook schreef ze meerdere romans, waaronder De kosmopolietenDe utopisten (shortlist Libris Literatuur Prijs) en De idealisten. Fresco is voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen University & Research.

In De plantenjager uit Leningrad, de eerste historische roman van Louise Fresco, volgen we de hoop en wanhoop van de Russische plantkundige Nikolaj Vavilov. Het is een aangrijpende geschiedenis van eerlijkheid en moed van een man die werkelijk heeft bestaan en die zich in veel opzichten kon meten met Darwin en Mendel.

Praktisch

  • Datum en tijd: maandag 6 december vanaf 19:30. Aanvang 20:00 t/m 22:00 uur
  • Kosten: €11  of €6 euro voor studenten.
  • Locatie: Arminius Kerk, Rotterdam
  • Let op. Het is in de zaal niet nodig 1.5 meter afstand te houden. Voor toegang is een coronatoegangsbewijs nodig. Er zijn deurtickets beschikbaar!

 

december 06 2021

Details

Datum 6 december 2021
Tijd 19:30 - 22:00
Kosten €11
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

arminius

Museumpark 3
Rotterdam, Zuid - Holland 3015 CB Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 436 3800

Visit Venue Website

Organisator

Guiding Voices
Website: Visit Organizer Website