Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Biodiversiteitsfestival: Meet&greet auteur Madelon Oostwoud over het voedselbos

Tijdens het Biodiversiteitsfestival wordt er op zaterdag 21 Mei extra aandacht geschonken aan het voedselbos. Dit groene experiment van ruim 1,5 hectare in de binnenstad van Rotterdam is een belangrijke toevoeging aan de verschillende soorten tuinen die Trompenburg rijk is. Dit type beplanting is een belangrijke schakel voor een biodivers aanbod. Madelon Oostwoud is auteur van boeken over eetbare planten, voedselbossen en boslandbouw voor KNNV-Uitgeverij.

Meet &greet en rondleiding Voedselbos

Tijdens het biodiversiteitsfestival boek je een meet&greet met Madelon gecombineerd met een rondleiding door de Overtuin door Coöparatie Ondergrond. Een gouden combinatie waardoor jij na deze middag alles weet over eetbare planten en voedselbossen. Het voedselbos is een belangrijk en bijzonder bos-ecosysteem waar biodiversiteit voorop staat. Madelon is auteur van Uitgeverij KNNV. Coöperatie Ondergrond is de beheerder van voedselbos De Overtuin te Trompenburg.

Praktische informatie 

  • Zaterdag 21 Mei
  • Start om 13:30 uur. Duur ong. 1,5 uur
  • €9,95 p.p. excl. reguliere entree Trompenburg
  • Start is van het entreegebouw Honingerdijk 86

Madelon: “Met veel plezier nam ik in 2019 De Overtuin op in mijn boek ‘Voedselbos’ dat inmiddels 5 drukken kent, en een ‘bestseller’ is op het gebied van Nederlandse en Belgische voedselbosprojecten. Natuurlijk zei ik meteen ‘ja’, toen Trompenburg mij uitnodigde voor een meet&greet met de bezoekers van Trompenburg en het voedselbos De Overtuin. Praten met lezers is een van de leukste gevolgen van mijn boeken. Ik had daar van tevoren helemaal niet over nagedacht! De Overtuin is een parel, zo midden in de stad. Ik heb grote bewondering voor Coöperatie de Ondergrond, hoe zij dit hebben aangepakt. En natuurlijk voor Trompenburg, dat men het aandurfde een voedselbos te laten aanleggen bij deze prachtige botanische tuin. Voor mij is het een verrassing te zien, hoe voedselbos De Overtuin zich tussen 2019 en nu heeft ontwikkeld. Bezoekers mogen mij van alles vragen bij de meet&greet. Samen zoeken we dan een of meerdere passende en werkende oplossingen voor de tuin- of bos-vragen waar men mee komt. Ik verheug me erop. ”

 

mei 21 2022

Venue

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Honingerdijk 86
Rotterdam, Zuid - Holland 3062 NX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 - 233 01 66

Visit Venue Website

Organisatoren

Trompenburg Tuinen & Arboretum
Phone: 010 - 233 01 66
Email:
Website: Visit Organizer Website
Coöperatie Ondergrond
Phone: 0643093401
Email:
Website: Visit Organizer Website