Beginnende tuiniers opgelet: gratis e-learning IVN ‘Aan de slag met een levende tuin’

Je droomt van een tuin(tje) vol bloeiende bloemen, gezonde planten en kleine dieren. Maar groene vingers heb je niet en bovendien heb je géén idee waar je moet beginnen. Goed nieuws: je tuin natuur- en diervriendelijk maken is makkelijk, leerzaam en vooral heel leuk. Bovendien is het bijhouden van een levende tuin minder werk dan het wieden van onkruid tussen de stoeptegels. Hoera voor de luie tuinier!

E-learning Natuuracademie

Wist je dat de herfst het ideale plantseizoen is? Zo is het weer natter (en dus gunstig voor jonge plantjes) en de bodem nog warm. Een bloeiende lente… plant je in de herfst!  Samen met duurzaam tuinontwerper Anne Wieggers hebben IVN de  e-learning ‘Een levende tuin’ ontwikkeld. Na vijf online modules weet je hoe je je tuin kunt omtoveren naar een fijne plek voor jezelf, planten en dieren. De e-learning neemt je mee van het maken van een plan tot onderhoud en zit vol praktische tips en tricks.

Wat leer je in deze e-learning?
Met deze online beginnerscursus zet je de eerste stappen om natuur een plek te geven in je tuin. Van het maken van een schetsontwerp tot het kiezen van beplanting: wij helpen je bij elke stap op weg.

Voor wie?
Heb je een klein stads- of dorpstuintje? Deze cursus is speciaal voor jou gemaakt. Heb je juist een grote lap grond achter je huis liggen? Geen zorgen, deze cursus is informatief voor alle beginnende tuiniers.

Wat heb je nodig voor deze cursus?

  • Een notitieboekje
  • Een A4’tje
  • Stiften, kleurpotloden en een liniaal
  • Een smartphone (optioneel)
  • Een printer (optioneel)

Hoe ziet deze e-learning eruit?
Deze e-learning bestaat uit vijf modules. Elke module bestaat uit meerdere lessen met een video en één of twee opdrachten die je in je eigen tuin kunt uitvoeren. Duurzame tuinexpert Anne Wieggers, bekend van het tv-programma BinnensteBuiten, tuintips in de NRC en hoofdredacteur van Gardeners’ World, legt vanuit haar eigen tuin uit wat je juist wel en niet moet doen voor meer leven in je tuin. Elke module duurt ongeveer 30 minuten. Voor de opdrachten die je uitvoert in je eigen tuin kun je meer tijd nemen.

 

Ga HIER naar de site voor de gratis E-learning van IVN, en op de site Natuuracademie Online van IVN is nog veel meer moois te vinden!