foto Veld &Vaas

Support your locals: VELD & VAAS

De prachtige boeketten en producten van VELD & VAAS vallen altijd op tijdens de Oogstmarkt Rotterdam. Met supportyourlocals wil de Groene Agenda deze keer de spotlights richten op deze bijzondere en vernieuwende bloemkwekers. Veld & Vaas is een bloemenkwekerij & werkplaats van landschapshistoricus/kweker Mariette Kamphuis en kunstenaar/florist Denise Collignon. Op landgoed Op Hodenpijl (vlakbij Delft) kweken ze hun slow flowers, biologisch en op volle grond.

VELD & VAAS ontwerpt en maakt de florale aankleding van bijzondere momenten en locaties of fotostyling.

In het seizoen staan Veld & Vaas wekelijks op de Rotterdamse Oogstmarkt. Informatie over de Rotterdamse Oogstmarkt vind je hier.

Ook zijn ze regelmatig betrokken bij kunstprojecten met eigen werk of ondersteunend. In hun werkplaats organiseren ze een inspirerend cursusaanbod en ontwikkelen ze samen met andere ambachtslieden en ontwerpers bijzondere VELD & VAAS producten een voorbeeld hiervan is de VELD & VAAS bloemen-, en tuinzeep.

Voor zakelijke klanten verzorgen ze jaarrond een bijzondere en duurzame florale styling van hun werkomgeving. Geïnteresseerd? Neem dan hier contact op.

 

SEIZOENEN

De bloemen van Veld&Vaas worden in het passende seizoen gekweekt, geoogst en verwerkt. Dat betekent dat VELD & VAAS niet voor de seizoenen uitloopt, zoals de gangbare bloemenindustrie, waar tulpen al vanaf november te koop zijn en rozen jaarrond beschikbaar.

VeldenVaas-preview-8078

TRADITIE

Inspiratie putten ze daarnaast uit het Nederlandse landschap, stadsnatuur en de (kunst)geschiedenis. Plantaardige materialen waren altijd al een rijk expressiemiddel, zoals in de folklore of de historische en actuele (bloemsier)kunst. Ze voelen zich onderdeel van een lange traditie en zetten die voort naar eigen, actuele inzichten, ecologisch, betrokken en met een dosis humor.

VERRIJKING

Het werk van Veld & Vaas  verschilt daardoor strikt per seizoen en in de winter – wanneer er weinig bloemen zijn – werken ze met takken, gedroogde materialen en ook met papier en textiel. Voor ons betekent dit geen verschraling maar juist een verrijking van hun werk dat staat voor de herwaardering van het natuurlijke ritme van de vier jaargetijden.

Ga voor meer informatie hier naar de website van Veld & Vaas