Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Zoek van Kerst t/m 3 januari 2023 naar bloeiende planten

Hoeveel verschillende planten staan er nog in bloei? Welke bloeiende plant wordt het meest gezien? Iedereen kan meedoen met de Floron Eindejaars Plantenjacht! Je kan zelf op pad, maar je kan je ook aansluiten bij onderstaande evenementen in Rotterdam, of kijk HIER voor plantenjachten in andere delen van Nederland.

FLORON Eindejaars Plantenjacht

FLORON organiseert deze winter voor de achtste maal de Eindejaars Plantenjacht in een ogenschijnlijk onmogelijk periode: midden in de winter. Van Kerst t/m 3 januari gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. Floron is benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Jij kunt ook meedoen!

Floron wil graag  weten welke planten er midden in de winter nog bloeiend te vinden zijn. Daar weten ze verrassend genoeg maar heel weinig van omdat er in de winter maar weinig naar planten wordt gekeken. En daar wil FLORON met deze plantenjacht verandering in brengen.

Doe mee! De regels zijn eenvoudig:

  • Kies een moment van 25 december (Eerste Kerstdag) t/m 3 januari, met goed weer voor een wandeling.
  • Noteer gedurende één uur alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan (geen tuinplanten). Je hoeft geen aantallen te noteren. Gebruik de zoekkaart hiernaast om planten op naam te brengen.
  • Geef de resultaten door aan FLORON. Laat ook zien wat je gevonden hebt op Twitter met #plantenjacht. En deel je mooiste foto’s op onze Facebook-pagina of die van jezelf. Zo maak je andere natuurliefhebbers enthousiast om ook mee te doen.

Plantenjacht bij de Botanische Tuin Afrikaanderwijk

Plantenjacht in de botanische tuin Afrikaanderwijk met de Rotterdamse Florawerkgroep onder leiding van Melitta van Bracht en Astrid Pieter. We verzamelen bij de ingang Afrikaanderpark bij Afrikaanderplein 37, 3072EC en verzamelen bij de brug. Na het tellen warm worden bij een vuurtje met koek en zopie!

Max aantal deelnemers: 30

Meer informatie: https://rotterdamseflorawerkgroep.wordpress.com/

Eindejaarsplantenjacht Ommoord (vanuit Rotta) met de Rotterdamse Florawerkgroep.

28 december 2022 om 10:00 – 12:00

Binnenhof 6, 3069 KV Rotterdam, Nederland. Josien Hofs, actief bij Rotta en de Rotterdamse Florawerkgroep organiseert een Eindejaarsplantenjacht. De start is bij de Noordelijke uitgang winkelcentrum Binnenhof, bij de bloemenwinkel.

Lees HIER verder.

Plantenjacht Rotterdam met KNNV Natuurlijk Rotterdam en Rotterdamse Florawerkgroep.

30 december 2022 om 13:30 – 15:30

Op vrijdag 30 december organiseren Natuurlijk Rotterdam e.o. en de Rotterdamse Florawerkgroep van 13:30 tot 15:00 uur een Eindejaars Plantenjacht 2022. De route van de wandeling gaat tussen station Lombardijen en het Energiehuis in de wijk Reyeroord in Rotterdam. Tijdens de wandeling leren de deelnemers de planten in de winter kennen en ontmoeten natuurliefhebbers. Opgeven bij natuurlijkrotterdam@knnv.nl. De deelname is gratis.

Lees HIER verder.

december 25 2022
  ·  
januari 03 2023

Organisator

FLORON
Phone: 024 7410660
Email:
Website: Visit Organizer Website