Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Zin in Zondag -natuurverbinding, yoga, dansexpressie op Buitenplaats Land van Es

Op 3 maart starten de maandelijkse Zin in Zondag op Buitenplaats Land van Es in Strijen.  Deze zondagen geven je alle ruimte om helemaal tot jezelf te komen. Land van Es is een warme en sfeervolle buitenplaats in het stiltegebied van de Hoeksche Waard. De locatie alleen al geeft een gevoel van vrijheid. Eenmaal door de poort kan jouw “Zin in Zondag-reis” via al je zintuigen beginnen.

Het programma van Zin in Zondag is een mix van speelse oefeningen in bewust en aandachtig waarnemen en ademen waardoor je zelfkennis en bewustzijn worden vergroot, dansexpressie, yoga en natuurverbinding. Met een heerlijke vegetarische lunch.

Je vindt bij Zin in Zondag bedding in de natuur en in je lichaam en vrije expressie in dans en tekenen. Waardoor je je gedragen voelt en de energie vrij kan stromen. Dat geeft ruimte en een pauze in bijvoorbeeld je dagelijkse drukke bezigheden en de actieve stand waar je meestal in staat. Of aan een belemmerende gewoonte of iets waar je je zorgen over maakt. Deze afstand biedt jou de kans om er los van te komen en je zal merken dat je daarna vanuit een ander punt meer in balans, meer van binnenuit en met meer gemak de draad weer oppakt. 
De impact van de activiteiten werkt door in je dagelijkse leven. En doordat de oefeningen zo praktisch zijn en je deze dag vooral veel via je lichaam en je zintuigen beleeft kan je er steeds weer naar terug keren als je die behoefte hebt. Ook je creativiteit wordt aangewakkerd. 

De dag vindt binnen in de fijne mooie ruimte van de boerderij en buiten op het royale erf en in het groen plaats.

Je hoeft nergens ervaring in te hebben om mee te doen.

Praktische informatie

  • Je bent van harte welkom om jezelf te resetten op 3 maart van 10:00 – ca. 17:00 (inloop v.a. 9:30) op buitenplaats Land van Es, Land van Esseweg 6 in Strijen.
  • Prijs: € 102,50 (incl. vegetarische lunch met soep, brood, salade en sap en de hele dag koffie/thee en lekkers)
  • Daarna staat Zin in Zondag op 7 april, 26 mei en 23 juni op het programma.

 

 Conny Pols en Esther Gernette
Via de Es trainingen geeft Conny, oa. Hatha yoga en Yin yoga les op haar mooie Buitenplaats Land van Es. Door haar interesse en inspiratie om te werken vanuit beweging  door de verschillende  kunstvormen en disciplines heeft ze diverse cursussen en trainingen gevolgd. Awareness through the body (ATB) is haar grootste inspiratiebron in haar werk. Vorig jaar deed ze een module tuintherapie bij Kraaybekerhof.

Via Frisse Move creëert en begeleidt Esther verrassende, waardevolle ervaringen met de 3 elementen waar ze zo van houdt: dans, natuur en kunst. Ze geven ruimte aan inspiratie, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. Hierdoor worden het bewustzijn van de eigen mogelijkheden en een gevoel van vrijheid en verbondenheid vergroot. Esther is opgeleid tot Cultureel Maatschappelijk Vormer richting kunst & cultuur, Goudsmid, Natuurcoach, Docent Dansexpressie, begeleider Art Based Learning en volgde onlangs de training Awareness Through the Body 1.

Bij Zin in Zondag komen onze interesses, passies, kennis en ervaringen samen. 

Vragen of aanmelden klik op: es@esthergernette.nl

juni 23 2024

Venue

Buitenplaats Land van Es

Land van esseweg 6
Strijen, Zuid holland 3291LJ Nederland

+ Google Maps

Organisator

Es Dansexpressie
Email:
Website: Visit Organizer Website