Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop ‘Landschapsparfum maken’ tijdens Kerstmarkt in Trompenburg Tuinen

Bij de workshop ‘Landschapsparfum – Kerst’ maak je je eigen parfum met als basis een collectie van geurende planten uit Trompenburg. Je leert over geurende planten, bomen en andere natuurlijke materialen in je omgeving en hoe je ze kan toepassen als aromatische elementen voor parfum of verzorgingsproducten.

Maidie van Atelier Forêt deelt haar kennis over destillatie processen voor het winnen van essentiële oliën aan de hand van een een live stoomdestillatie. Daarnaast maak je gebruik voor het blenden van je parfum van een grote collectie van hydrolaten, tincturen, harsen en essentiële oliën, alles van ingrediënten die door heel Europa met de hand zijn geplukt en verwerkt. Elke plant of boom heeft een verhaal over zijn oorsprong in onze omgeving en de werking op ons lichaam en gemoed. Voor deze kersteditie gaan we vooral in op naaldbomen: sparren, dennen, conifeer, lariks, jeneverbes. De etherische oliën zijn gewonnen uit snoeimateriaal van deze bomen, of het preventief verwijderen van bomen om stormschade te voorkomen in Trompenburg. Deze bijzondere rassen staan garant voor unieke aroma’s, welke tot een parfum gemaakt kunnen worden.

De workshop duurt anderhalf uur en vooraf is er kort de tijd wat geschiedenis en theorie achter de technieken van het winnen van geuren: stoomdestillatie, enfleurage en tincturen. Daarna ga je de diepte in: basis-, hart- en topnoten, ingrediënten, uitkomst en wat past bij jouw huid.

Je gaat naar huis met een 30ml flesje van 100% natuurlijk eau de parfum (10-15 etherische oliën), gemaakt vanuit verbinding met ons eigen landschap.

Wanneer:
Vrijdag 8 December
Start om 13:00, 15:00, 17:00 en 19:00 uur
Duur ong. 1,5 uur

Kosten:
Deelname aan deze workshop is €40,- p.p. Dit is inclusief alle benodigde materialen en je gaat naar huis met een eigen parfum. Dit is exclusief reguliere entree voor de tuin. Entree is altijd gratis met Museumkaart of Rotterdampas.

december 08 2023

Details

Datum 8 december 2023
Tijd 13:00 - 20:30
Kosten € 40
Evenement Categorieën: , , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Honingerdijk 86
Rotterdam, Zuid - Holland 3062 NX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 - 233 01 66

Visit Venue Website

Organisator

Trompenburg Tuinen & Arboretum
Phone: 010 - 233 01 66
Email:
Website: Visit Organizer Website