Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Verborgen Tuinen: ONTDEK GROEN ZUID!

Verborgen Tuinen: ONTDEK GROEN ZUID!

verborgen tuinen Rotterdam Zuid

Dit keer zullen een kleine 40-tal eigenaren van Verborgen Tuinen gelegen op de Linker Maasoever, van Oud-IJsselmonde tot Heijplaat en Pernis, hun tuin openstellen voor het publiek. Pak die unieke kans om de verrassend groene kant van Rotterdam Zuid te ontdekken. Ga op ontdekkingstocht door de onbekende wereld van de verscholen paradijsjes. Rotterdam maakt je graag het hof!

Inspiratieplekken
Er zijn tuinen te kust en te keur: van klein tot groot, van klassiek tot modern, van design tot romantisch. Tuinen met een rijke geschiedenis, maar ook jonge tuinen die nog volop in ontwikkeling zijn. Verborgen Tuinen gaat over tuinen die verborgen liggen achter schuttingen en heggen die normaal niet door publiek bezocht kunnen worden. Allemaal ideale inspiratiebronnen voor groenliefhebbers.

Ontdek groen Zuid!
Het jaarlijkse weekend toont hoe bewoners uit eigen initiatief en met eigen middelen bijdragen aan een groenestad die ecologisch meer in evenwicht is en die ruimte maakt voor inheemse flora en fauna. Verborgen Tuinen is daarmee in feite ook een jaarlijks manifest tegen de ‘verstening’ van voor- en achtertuin. Hier kun je zien dat Rotterdam een rustgevende, aantrekkelijke plek kan zijn voor bewoners en bezoekers.

Alle tuinen op één kaart.
Op de stadsplattegrond vind je alle tuinen overzichtelijk op een rij. Maar je kunt ook de tuinen die je wiltbezoeken uitzoeken aan de hand van de website. Daar vind je ook de bijzondere activiteiten die in verschillendetuinen worden georganiseerd. Ontdek al wandelend, fietsend of met openbaar vervoer dat Rotterdam veel groener is dan je denkt. Doeonverwachte ontdekkingen. Zie met eigen ogen dat Rotterdam veel meer te bieden heeft dan moderne architectuur en een wereldhaven.

Praktische informatie

De kaartverkoop is alleen online via www.verborgentuinen.nl.

  • De tuinen zijn zoals altijd open van 10.30 uur tot 17.00 uur.
  • Koop nu je kaart en noteer dit weekend in je agenda!
  • Een passe-partout voor het hele weekend kost 7 euro. Jongeren tot en met 12 jaar zijn gratis. Het aantal kaarten is beperkt.
  • Je toegangskaart/plattegrond kun je nu al afhalen met een betaalbewijs (op je telefoon of uitgeprint) bij één van de zeven afhaallocaties.
  • De adressen van de afhaallocaties staan vermeld in de mail met je betaalbewijs. Vier van deze afhaallocaties zijn ook deelnemende tuinen.

 

Gevarieerd aanbod

Verborgen Tuinen staat voor een samenleving met participerende, actieve bewoners, voor biodiversiteit bij particulier groen en voor een verstandig omgaan met het klimaat (luchtkwaliteit, waterbeheer en temperatuur). Verborgen Tuinen demonstreert dat de stad Rotterdam, het centrum en zijn omliggende woonwijken, een rustgevende, aantrekkelijke plek kan zijn voor bewoners en bezoekers.

juni 04 2023

Venue

Rotterdam Zuid

Rotterdam, zuid holland 3080 Nederland

+ Google Maps

Organisator

Stichting Verborgentuinen
Website: Visit Organizer Website