Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Op zoek naar de rode kelkzwam in eendenkooi Klein Profijt

ZHL
De winter geeft eendenkooi Klein Profijt een prachtige dieprode rood, dankzij de zeldzame rode kelkzwam. Een prachtig gezicht voor de liefhebber en nieuwsgierige. Ga je mee op excursie?

De rode bekerzwam of rode kelkzwam, (Sarcoscypha coccinea) is een kleine paddenstoel die in het vroege voorjaar voorkomt op takken van de els, wilg op vochtige, voedselrijke grond. Met zijn dieprode kleur is het een opvallende verschijning tussen het grijs en groen in de winter.

Deze zwam is bijzonder om te zien en in de eendenkooi komt ze in grote aantallen voor. Ook de krulhaarkelkzwam wordt hier gevonden. Beide paddenstoelen lijken zoveel op elkaar dat ze met het blote oog niet van elkaar te onderscheiden zijn.

Tijdens deze excursie door het unieke zoetwatergetijdegebied in Klein Profijt gaan wij op zoek naar deze paddenstoelen. En nemen we gelijk een kijkje in de eeuwenoude eendenkooi. Kortom: een mooie excursie voor de liefhebber die deze bijzondere zwam wilt zien en voor de nieuwsgierige die verrast wilt worden door de bijzondere natuur onder de rook van Rotterdam. Trek wel laarzen of waterdichte schoenen aan, want het kan flink nat zijn in dit getijdengebied!

Praktische gegevens

  • za. 13 januari 2024 10:00 – 12:00 uur
  • do. 22 februari 2024 10:30 – 12:30 uur
  • Tickets HIER
  • Parkeren kan op de parkeerplaats t.h.v. Veerweg nr 6 aan de linkerkant van de weg. Dit is voorbij de Golfbaan. Dit is gelijk ook het startpunt van de excursie.
  •  Trek laarzen of waterdichte schoenen aan, want het kan flink nat zijn in dit getijdengebied!
  • Kosten: volwassen normaal €8, Volwassen lid €5,  kind €3
februari 22 2024

Details

Datum 22 februari
Tijd 10:30 - 12:30
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten € 8
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

parkeerplaats Veerweg 6

Veerweg 2A
Rhoon, Zuid Holland 3161 EX Nederland

+ Google Maps

Organisator

Zuid Hollands Landschap
Phone: 010 272 22 22
Website: Visit Organizer Website