Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ontdek het getijdenpark op Brienenoordeiland

brienenoord

Ontdek de riviernatuur op het eiland van Brienenoord. Zin in een leuke en leerzame activiteit op zaterdag 15 juni? Kom dan naar het eiland van Brienenoord in Rotterdam voor een boeiende presentatie en wandeling georganiseerd door KNNV Natuurlijk Rotterdam en Bureau Stroming. Perfect voor natuurliefhebbers en iedereen die meer wil weten over de riviernatuur in de regio.

 Programma vol interessante inzichten

Het begint om 10:00 uur met een korte presentatie van ongeveer 10 minuten, inclusief tijd voor vragen. Hier krijg je aan de hand van overzichtskaarten een beeld van de visie voor de hele delta. Daarna lekker naar buiten voor het hoofdprogramma: een wandeling over het eiland van 60 tot 90 minuten.

Tijdens de wandeling wordt gestopt op verschillende plekken waar de KNNV rivierkundige je meer vertelt over:

  • De rivier en getijdendynamiek
  • Hoe riviernatuur functioneert
  • Het project van ARK op het eiland

 

De KNNV gids is gespecialiseerd in de werking van het natuurlijk systeem, hydrologisch functioneren en alles wat er speelt aan programma’s en partijen in het rivierengebied. Een unieke kans om van een expert te leren! Zorg dat je op tijd aanwezig bent en trek wandelschoenen of laarzen aan die tegen een stootje kunnen.

KNNV-afdeling Rotterdam ziet je graag op 15 juni voor een gezellige en informatieve ochtend op het eiland van Brienenoord!

 

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 15 juni
  • Tijd: 10:00 – 13:00 uur
  • Locatie: Van Brienenoord 5, 3077 AE Rotterdam
  • Kosten: €2 voor koffie met koek, ter plekke te voldoen bij de organisatie, gepast betalen.
  • Aanmelden verplicht: stuur een e-mail naar natuurlijkrotterdam@knnv.nl
  • Maximaal aantal deelnemers: 20 personen

 

 

Wat is en doet de Natuurlijk Rotterdam e.o.

Natuurlijk Rotterdam en omgeving is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, beleven en beschermen wij die natuur. Dat gaat via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Rotterdam e.o..

Natuurlijk Rotterdam e.o. wil een platform zijn waar natuurliefhebbers elkaar ontmoeten en opkomen voor de belangen van de natuur.

De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.

juni 15 2024

Details

Datum 15 juni
Tijd 10:00 - 13:00
Kosten €2
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Brienenoordeiland

Van Brienenoord 17
Rotterdam, Zuid - holland 3077 AE Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 - 482 14 34

Visit Venue Website

Organisator

KNNV Natuurlijk Rotterdam
Phone: 06 – 33 00 17 42
Email:
Website: Visit Organizer Website