Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Ontdek Crezee en de Ridderkerkse Griend met lunch!

Ontdek Crezee en de Ridderkerkse Griend met lunch!

Ga mee met deze avontuurlijke wandeling onder leiding van een gids. Dankzij het zoete water, dat op het ritme van eb en vloed naar binnen stroomt, komen er bijzondere planten en dieren voor in dit gebied. Dit moet je gezien hebben!

Vanaf 08.30 uur staat koffie/thee klaar bij Hofstede de Paradijshoeve. Om 09.00 uur vertrekken we met stevige stappers aan op weg naar Crezéepolder en Ridderkerkse Griend onder leiding van de gids. Bij natte omstandigheden zijn laarzen in deze drassige gebieden geen overbodige luxe. Vergeet de verrekijker niet. 

De Crezéepolder is bijzonder; een open zoetwatergetijdengebied met slikken, rietkragen en mooie vergezichten. Hier vindt u vele vogelsoorten zoals bijvoorbeeld rietzanger, karekiet, grutto, kemphaan, kluut, lepelaar en diverse soorten meeuwen, sterns, eenden, ganzen en zwanen. Ook de bever gedijt in dit gebied met de vele moerasplanten en wilgen. In het seizoen is het een oase van planten en insecten. Bij elk seizoen is er wat te spotten. De gids weet de plekjes waar je de vogels en de bever spot.

De Ridderkerkse Griend aan de noord-westzijde van de Crezéepolder is deels wilgenvloedbos en deels hakgriend. Je kunt er heerlijk over smalle paden en bruggetjes glibberen. Het gebied staat ook onder invloed van de getijden. Het water in de geulen en de sloten is altijd in beweging en de griend staat regelmatig in zijn geheel onder water. Het is een mooie plek voor bever, ijsvogel en specht. In het voorjaar bloeit er een unieke spindotter. De Ridderkerkse Griend is ruig en leuk.

De route en afstand van de excursie variëren afhankelijk van seizoen, weersomstandigheden en wensen van de deelnemers. De afstand ligt tussen de 4 en 6 kilometer en duurt ca. 2½  uur. Op enkele plekken worden hekwerken met opstap beslecht. Paden kunnen modderig en glibberig zijn. Ga mee op avontuur en ontdek de Crezéepolder en de Ridderkerkse Griend!

Na deze avontuurlijke wandeling genieten we van een uitgebreide lunch. Deze lunch is altijd inclusief koffie, thee, melk en fruitwaters en varieert per seizoen. Laat u verrassen door diverse lekkernijen.

Ga mee op avontuur en ontdek de Crezéepolder en de Ridderkerkse Griend!

Praktische informatie

Let op: beperkt aantal tickets!

  • zaterdag 21 januari van 8.30 tot 13.30.  Tickets HIER
  • Zaterdag 18 maart van 8.30 tot 13.30. Tickets HIER
  • startpunt: Hofstede de Paradijshoeve, Oostmolendijk 82A, 2986 AA Ridderkerk,

 

januari 21 2023

Venue

Hofstede Paradijshoeve

Oostmolendijk 82
Ridderkerk, Zuid-Holland 2986 AA Nederland

+ Google Maps

Organisator

Zuid Hollands Landschap
Phone: 010 272 22 22
Website: Visit Organizer Website